ZLOČIN KOJI JE POTRESAO CIJELU DRŽAVU: PREBIO ŽENU NASMRT PA ZAKLAO NJENO DVOGODIŠNJE DIJETE

Eniko i njenog sina Gerga ubio je bivši partner prošle sedmice, koji se očito nije mogao pomiriti s tim da se njegova partnerica vratila ocu svoga djeteta.

U gradu Varpalota, u zapadnom dijelu Mađarske, počinjeno je ubistvo koje je potreslo cijelu državu. Majka je pretučena do smrti, dok je njeno dvogodišnje dijete zaklano, prenose mađarski mediji.

Ubistvo mlade majke i djeteta policiji je ove sedmice priznao bivši žrtvin partner Zolt B. (Zsolt B.), na kojeg je policija sumnjala od početka istrage.

Majku Eniko (Enikő) i njenog sina Gerga ubio je bivši partner prošle sedmice, koji se očito nije mogao pomiriti s tim da se njegova partnerica vratila ocu svoga djeteta

Peter Polgar (Péter Polgár), javni branitelj Zolta B., rekao je da je njegov klijent zbunjen i da ga progoni ono što je učinio. Zoltovo priznanje trajalo je satima i bilo je detaljno.

Navodno su se on i Eniko prethodno dogovorili da se nađu, budući da je ubica imao žrtvin laptop koji je popravljao. Proveli su nekoliko sati zajedno razgovarajući. Zolt nije mogao policiji odgovoriti zašto je počinio zločin, ali je tvrdio da ubistvo nije počinio zbog ljubomore.

Mađarski mediji prenose izjave prijatelja optuženog ubice, koji ne mogu doći k sebi, pogotovo jer do sada nije optužen ni za šta nezakonito, niti ima kriminalni dosje. Svi su ga opisali kao mirnog i tihog čovjeka za kojeg se nije moglo ni zamisliti da bi počinio užasna ubistva.

– Nisam mogla ni zamisliti da Zolt čak podigne glas. Zajedno smo bili četiri godine i nikada nije digao ruku na mene, nije bio agresivan, bio je tih i volio je djecu i životinje. Nikada nije nikoga povrijedio. Koliko znam, volio je i sina Eniko – prenose mađarski mediji riječi bivše djevojke optuženog ubice.

No, otac ubijenog dječaka je izjavio kako je bio siguran da je upravo Zolt ubica

– Još ne mogu prihvatiti šta se dogodilo. Ko može ubiti dvogodišnje dijete koje nije povrijedilo nikoga? Naša porodica ga želi pogledati u oči. Čekat ćemo ga dok ne izađe. Ne postoji dostatna kazna za ono što je učinio. Ništa neće vratiti nazad Eniko i mog sina – izjavio je očajni otac – prenosi Index.