ŽELJANA ZOVKO IZVALILA GLUPOST GODINE: “TURSKA IMALA NAJJAČU ULOGU U IZBORU KOMŠIĆA”!

Hrvatska Zastupnica u evropskom parlamentu Željana Zovko izjavila je danas da je Turska imala najjaču ulogu u izboru Željka Komšića za člana Predsjedništva BiH, dok je Islamska zajednica davala instrukcije da se glasa za hrvatskog člana.

“Mi moramo početi imenovati stvari. U BiH smo imali posjetu turskog predsjednika Recepa Tayyipa Erdoğana godinu prije izbora i treba naglasiti da je Turska igrala najjaču ulogu u izboru Komšića za člana Predsjedništva BiH”, istakla je Zovko u obraćanju na sjednici Vanjsko-političkog odbora Europskog parlamenta. Zovko nije dodatno obrazložila niti potkrijepila dokazima svoju tvrdnju kojom je očito željela kompromitirati dobre odnose između BiH i Turske.

Tokom rasprave o situaciji u BiH nakon izbora, ona je rekla da je Islamska zajednica instruirala da se glasa za hrvatskog člana tako da je Komšić izabran, većinski, muslimanskim glasovima.

Zovko, zastupnica HDZ-a i nekadašnja ambasadorica BiH, naglasila je i da se EU mora suočiti s činjenicom da se Rusija i Turska naglašeno petljaju u odnose u BiH, te da BiH “nije normalna država”.

“U njoj imamo strance već 23 godine koji bitno utiču na političke i druge odnose. Krajnje je vrijeme da razmotrimo njihov rad. Ali, brine me činjenica da jutros na ovoj raspravi imamo tako malo prisutnih. Time pokazujemo koliko nam je stalo do BiH”, navela je Zovko.

bosniaksinfo