ZAYN MALIK ŠOKIRAO SVIJET: VIŠE NISAM MUSLIMAN!

Zayn Malik nikad nije krio da nije previše posvećen svojoj religiji, ali uvijek je sebe smatrao pripadnikom islama i poštovao praznike. Međutim, on u svom novom intervjuu kaže da se sad odrekao svega!

Govoreći za britanski Vogue magazin, on je otkrio da sebe više ne smatra muslimanom.

– Da budem iskren, nikad nisam u javnosti govorio o svojim religijskim ubjeđenjima. Ne smatram sebe muslimanom – rekao je on iznenađenom novinaru, koji ga je upitao da li bi on sebe nazvao muslimanom, na šta mu je on odgovorio, “Ne, ne bih.”

Zayn ističe da je vjernik, ali da sam bira u šta će vjerovati.

– Želim da vjera bude nešto što je između mene i onoga u šta ja vjerujem, osjećam da tako idem kroz život na pravi način. Ako se dobro ponašam, dobit ću isto to zauzvrat. To je to. –

On kaže i da su muslimanske tradicije poput molitve pet puta dnevno ili izbjegavanja svinjetine nešto što on nikako ne razumije.

– Ne vjerujem da treba da jedete samo određeno meso, ne vjerujem da treba da se molite na određenom jeziku pet puta dnevno. Uopšte ne vjerujem u to – on dodaje i da ima punu podršku svoje porodice, kao i da njegova bivša religija ima lijepih strana, kao i da je sretan što je i to iskusio.

(Hayat/Foto:Instagram)