VULIN PONOVO ŠOKIRA JAVNOST: VOJSKA SRBIJE SPREMNA IZVRŠITI SVAKO NAREĐENJE VUČIĆA

Ministar odbrane Srbije Aleksandar Vulin poručio je da je Srbija miroljubiva zemlja, ali da će njena vojska, koja postoji da bi sačuvala mir i stabilnost, izvršiti svako naređenje vrhovnog komandanta – predsjednika Srbije Aleksandra Vučića.

“Nemojte zaboraviti da postojimo. Nikada nemojte u nekoj računici kalkulisati mogućnost da je Srbija slaba i nezaštićena. Nije”, poručio je Vulin.

Komentarišući optužbe Hrvatske da je vojna vježba “Vijek pobjednika” samo odgovor na neku njihovu i da se Srbija takmičila u broju vojnika, Vulin je naveo da to govori o “dubokim kompleksima koje Hrvati imaju prema Srbiji”.

“Vidjeli ste da se vježba Hrvatske vojske zvala Velebit i da nije prokomentarisana od naše vojske, politike i medija. Niko nije znao, niti je ikoga zanimalo. Pogledajte kakav je to kompleks. Oni povezuju našu vojnu vježbu sa njihovom, a previđaju to da smo mi vježbu uradili na godišnjicu pobjede u Prvom svjetskom ratu”, rekao je Vulin za Televiziju “Pink”.

On je podsjetio na izjavu hrvatske predsjednica Kolinde Grabar-Kitarović da su Albanci i Hrvati “braća po oružju” i naglasio da su se oni u svojoj historiji jedino borili protiv Srba.

“Meni je to strašno, to vrijeđa i plaši, to što jedinu crtu zajedništva nađu kada se bore protiv Srba”, rekao je Vulin.

Komentarišući najnovije izjave predsjednika Crne Gore Mile Đukanovića koje se odnose na Srbiju, Vulin je konstatovao da Đukanović ne želi dobro Srbiji, kao ni Crnoj Gori, jer želi Crnu Goru bez Srba.

“Moram da pomenem posljednji istup Đukanovića. To je čovjek koji ne želi dobro Srbiji. To je čovjek koji ne želi Srbe u Crnoj Gori. On se neprekidno izjašnjava o tome šta bi Srbija trebalo da uradi. Ne može se naći opravdanje za njegovo postojanje političko, ako ne kaže Ja sam protiv Srbije, mi smo protiv svega što Srbija odluči, mi smo protiv mijenjanja granica na Balkanu. Pa on ih je lično mijenjao, razbijajući državu”, rekao je Vulin.

Govoreći o kontroverzi u Parizu sa protokolom na ceremoniji obilježavanja 100 godina od okončanja Prvog svjetskog rata, Vulin je ocijenio da je namjera bila da se Srbija ponizi, ali da ona nije ostvarena.

“To jeste nešto što je trebalo da ponizi Srbiju, ali je nije ponizilo, nije ponizilo predsjednika Vučića. Jeste uvrijedilo sve nas i one koji su to uradili”, kaže Vulin.

(N1)