VUČIĆEV ‘ENGLESKI ISPRDAK’: ŠEŠELJ NAPAO JOVANOVIĆA ŠTO SAVJETUJE KOMŠIĆA, A ONDA GA NOVINAR OSTOJIĆ PODSJETIO DA VUČIĆA SAVJETUJE TONNY BLAIR!

Šešelj je branio Vučića, svog kuma i najbližeg suradnika, tvrdeći da ga stranci više ne savjetuju. “Osim toga, ja sam o Blairu napisao knjigu “Engleski pederski ispdak” u kojoj sam napisao šta mislim o njemu”.

Predsjednik Srpske radikalne stranke, ratni zločinac Vojislav Šešelj oštro je kitikovao Čedomira Jovanovića, predsjednika Liberalne stranke Srbije zbog njegovog prihvatanja da bude savjetnik Željka Komšića, člana Predsjedništva BiH. Gostujući u Jutarnjem programu TV “Pink” Šešelj je hvalio politiku Rusije u Srbiji i regionu, na šta mu je novinar Zoran Ostojić (član Liberalne stranke) rekao da govori kao da je član administracije ruskog predsjednika Vladimira Putina.”Ja poštujem rusku politiku i predsjednika Putina, ali nisam Čedomir Jovanović da savjetujem strane državnike, kakav je Željko Komšić”, negodovao je Šešelj.

– Ja bih volio da je Šešelj ovako kritikovao predsjednika Srbije Aleksandra Vučića koji ima brojne strance za savjetnike, od kojih su neki, poput Tonny Blaira bili na čelu svojih vlada kada je bombardovana Srbija – podsjetio ga je Ostojić.

Šešelj je branio Vučića, svog kuma i najbližeg suradnika, tvrdeći da ga stranci više ne savjetuju. “Osim toga, ja sam o Blairu napisao knjigu “Engleski pederski ispdak” u kojoj sam napisao šta mislim o njemu”,

Inače, pored Tonny Blaira, Vučića su posljednjih godina savjetovali nekadašnji italijanski i austrijski zvanični Franco Fratini i Alfred Gusenbauer. Vučić se, također hvalio da dragocjene savjete dobiva i od svog prijatelja Goerharda Schroedera, kancelara Njemačke u vrijeme bombardriranja Srbije od strane NATO Saveza.

(Hayat/Foto: Arhiva)