VUČIĆ: TRUMP MI JE REKAO DA SU SRBI VELIKI NAROD

Vučić je objasnio da je za sve ono što Srbija radi važno da pokuša dobiti saglasnost Njemačke, bez koje se teško može očekujete bilo kakav napredak ka EU

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić ocijenio je poslije susreta sa nekoliko svjetskih lidera u Parizu da opet raste ugled Srbija u svijetu, na čemu će se raditi u budućnosti.

Vučić je novinarima iz Srbije rekao da je sa njemačkim kancelarom Angelom Merkel imao važan sastanak na kome su razgovarali o svim regionalnim pitanjima i bilateralnim odnosima.

On je ukazao na različite pozicije Njemačke i Srbije u vezi sa Kosovom i Metohijom, ali je istakao da je za mnoge stvari važna saglasnost Njemačke, prije svega, o pitanju evrointegracija i pozicioniranja Srbije u svijetu, prenijeli su beogradski mediji.

Vučić je objasnio da je za sve ono što Srbija radi važno da pokuša dobiti saglasnost Njemačke, bez koje se teško može očekujete bilo kakav napredak ka EU, ali i kada je riječ o pozicioniranju Srbije u savremenom svijetu.

On je naveo da Merkel želi da pomogne i da joj se zahvalio za pomoć u investicijama.

Vučić je napomenuo da je kratko razgovarao i sa ruskim predsjednikom Vladimirom Putinom, a da je malo duže sinoć razgovarao sa ministrom spoljnih poslova Rusije Sergejom Lavrovim.

Prema njegovim riječima, Putin se u Srbiji očekuje sredinom januara i ta posjeta se priprema, tokom koje bi moglo da bude potpisano 10 važnih sporazuma, a možda čak i 15.

Vučić je dodao da je nakratko razgovarao i sa američkim predsjednikom Donaldom Trumpom, koji je rekao da su Srbi veliki narod, te sa francuskim predsjednikom Emmanuelom Macronom, koji će za 20 dana doći u Beograd, kao i sa bugarskim premijerom Borisom Bojkovim.

“To je ono što je bio dio našeg posla. Ono na šta ne možemo da utičemo, a znam da svako u Srbiji ima knedlu u grlu, je činjenica da je svuda istaknuta kosovska zastava i njihov odnos, ali ne mislite da je on jednak, pošto svi znaju razliku između nas. To je nešto što traje deceniju, možda od 1988. godine”, rekao je Vučić.

Vučić je čestitao građanima Srbije praznik i sto godina od velike srpske pobjede u Prvom svjetskom ratu, u kojem su Srbi položili mnogo života na oltar otadžbine

Autor: Srna