VOZAČ GRADSKOG AUTOBUSA IZBACIO SVE PUTNIKE ZATO ŠTO NISU POMOGLI INVALIDU

Vozač gradskog autobusa u Parizu postao je zvijezda na društvenim mrežama pošto je nedavno istjerao iz vozila sve putnike nezadovoljan što na stajalištu niko nije htio da pomogne putniku u invalidskim kolicima da uđe u autobus, piše Beta.

Vidno nezadovoljan što niko nije htio da se pomjeri s rampe za kolica, vozač je brzo reagovao, ustao i rekao putnicima da je ovo posljednja stanica i da su svi zamoljeni da izađu.

Potom je putniku u invalidskim kolicima koji je bio s bratom pomogao da uđu u vozilo i autobus je krenuo dalje sa ta dva putnika.

Putnici istjerani iz autobusa, među kojima su neki negodovali, čekali su na stajalištu sljedeći autobus.

Putnik u kolicima, koji je paralizovan zbog multipla-skleroze, rekao je da je dirnut gestom jer mu je vozač rekao da se svakome može dogoditi da jednog dana mora da koristi invalidska kolica, piše Beta.

Gest vozača, koji je neki putnik slikao, pozdravljen je na društvenim mrežama.

Vozač koji želio da ostane anoniman, kasnije je rekao da nema nikog u porodici ili od prijatelja u kolicima i da je samo u pitanju “biti malo civilizovan”.

View image on Twitter
View image on Twitter

Accessible POUR TOUS@tomipa06
Hier en attendant le bus à Paris, personne ne voulait se pousser. Comme personne ne bougeait le chauffeur s’est levé et à dit “Terminus ! Tout le monde descend! Après il est venu me voir et m’a dit “vous pouvez monter et les autres , vous attendez celui d’après!
François Le Berre

6:19 PM – Oct 21, 2018

11.2K

5,136 people are talking about this

Twitter Ads info and privacy
radiosarajevo.ba