VELIKO SRCE HIFE PETROL: DONACIJA OD 10.000,00 KM ZA LIJEČENJE BLIZANACA AMMARA I DAVUDA

Nova benzinska pumpa Hifa Petrola otvorena je danas u Cazinu, na adresi Mala Lisa bb. Osim što je na ovaj način obezbijeđeno devet novih radnih mjesta, po Hifa Petrolovoj dugogodišnjoj tradiciji, povodom otvorenja pumpe prvih 300 kupaca nagrađeno je s gratis Hplus Euro 6 gorivom u vrijednosti od 20 KM i prigodnim poklonima.

Ali Hifa Petrol se još jednom, slaveći svoj novi uspjeh, sjetila i onih kojima je pomoć najpotrebnija. Naime, direktor firme Hajrudin Ahmetlić uručio je porodici Dervišević donaciju u vrijednosti od 10.000,00 KM za liječenje blizanaca Ammara i Davuda i još jednom pokazao veliko srce ove firme, kojoj ovo nije prvi put da učestvuje u humanitarnim akcijama.

Podsjećamo, Dženana Dervišević je imala urednu trudnoću do 22. sedmice kada je zbog bolova završila u bolnici i ljekari su izrazili sumnju da boluje od TTTS-a, komplikacije koja dovodi do smrti blizanaca. Rekli su joj da oni ne mogu ništa učiniti te da pomoć potraži u Austriji ili Njemačkoj.

Nakon što su za 2. juli dogovorili pregled u Tübingenu, Dženana i njen suprug su krenuli na put. U Njemačku su stigli dva dana prije zakazanog pregleda, a majka je 1. jula osjetila bolove zbog kojih su je hitno porodili. Ammar je po rođenju imao 740, a Davud 580 grama. Bili su u veoma lošem stanju, Davud je imao operaciju crijeva, infekcije, loš rad bubrega, dvije transfuzije krvi i duktus mu je bio zatvoren. Ammar je također imao infekciju te biopsiju glave.

Više informacija o teškoj životnoj sudbini ova dva nevina bića možete pročitati na linku u prilogu, gdje ćete također pronaći i brojeve računa na koja možete uplatiti onoliko koliko možete jer naše malo njima znači puno ==> Pomozimo porodici Dervišević iz Bihaća i njihovim hrabrim blizancima.

cazin net