VASKOVIĆ OBJAVIO SPISAK OSOBA ODGOVORNIH ZA UBISTVO DAVIDA DRAGIČEVIĆA: MEĐU 53 IMENA MINISTAR, TUŽIOCI, POLICAJCI

Novinar Slobodan Vasković na svom blogu objavio je spisak sa preko pedeset imena osoba koje smatra na neki način umiješanim u slučaj Davida Dragičevića. Neke od njih smatra direktnim učesnicima u zločinu, a neke odgovornim za prikrivanje likvidacije.

Na spisku se nalaze pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske, pravosudnih institucija, kao i osobe koje su, prema njegovom mišljenju, odgovorne za prikrivanje likvidacije Davida Dragičevića.

Vasković navodi da spisak od 53 osobe nije konačan i da nastavak slijedi, napominjući da su neki od njih direktni učesnici u prebijanju, otmici i likvidaciji Davida Dragičevića:

– Do konačnog objavljivanja spiska imena lica koja su direktno učestvovala u naručivanju likvidacije, otmici, prebijanju i ubistvu Davida Dragičevića, sve navedene tretiram kao saučesnike u zataškavanju ubistva! – napisao je Vasković.

Među brojnim imenima koje smatra odgovornim su Dragan Lukač, ministar unutrašnjih poslova RS-a, Darko Ćulum, direktor Policije RS, iz pravosudnih instritucija navedeni su i Mahmut Švraka, republički tužilac, Miodrag Bajić, zamjenik Republičkog tužioca…

Kompletan spisak imena pročitajte na blogu Slobodana Vaskovića.

(Hayat/Foto: Arhiv)