UDARIO NA NAJSVETIJE Ovako je Sloba provocirao muslimane: Srećan Ramazan, zov`te na prasetinu!

Nakon skandaloznog statusa aktuelnog učesnika Zadruge Slobe Radanovića o Srebrenici, osvanuli su novi, napisani u julu 2013. godine. Podsjetimo, Slobin status koji je izazvao veliku osudu glasio je: “Dok je god za Hrvate Oluja oslobodilačka akcija, za mene je Srebrenica ponos i dika“. Govor mržnje preljubniku iz Zadruge očito dobro ide, pa je pored toga udario na najsvetije za sve muslimane.

Tviter nalog Slobodana Radanovića, pjevača koji je u žižu javnosti dospio kada je u rijalitiju suprugu Kiju prevario sa Lunom Đogani je postao pravi hit, prvenstveno jer je tamo pisao o vjernosti, a na kraju je sam pljunuo na sve to.

Sloba je na na pomenutoj društvenoj mreži išao toliko daleko da je udarao na najsvetije, pa je isticao kako su mu prolivanje krvi i ubijanje ljudi u Sebrenici ponos i dika, a dotakao se i najsvetijeg mjeseca za muslimane – Ramazana.

– “Srećan Ramazan, zov`te na prasetinu“, napisao je zadrugar, provocirajući ljude ove vjeroispovijesti znajući da im je svinjetina strogo zabranjena.

Slobin govor mržnje i ispoljavanje nacionalizma su mnogi osudili. Svakako da je to očekivano, uzmemo li u obzir da je Ramazan sveti mjesec za sve muslimane. Komentari na društvenim mrežama su uglavnom da u ono najsvetije, neovisno da li je riječ kod muslimana, pravoslavaca ili katolika, ne treba zadirati, a naročito vrijeđati na bilo koji način.

Ekskluziva.ba

Budi prvi i podijeli ovo sa prijateljima!

Leave a Reply

Your email address will not be published.