Ubila psa pred djetetom i zapalila društvene mreže: Novim komentarom poslala jezivu poruku

Uglavnom se čuju osude ovog nehumanog postupka, ali bilo je i riječi opravdanja

Slučaj Ane L, medicinske radnice iz Kozarske Dubice, koja je u nedjelju, pred očima vlastitog djeteta, ubila psa, izazvao je ogroman broj komentara na društvenim mrežama.

Očigledno ne shvatajući težinu učinjenog, u početku se i ona uključivala u rasprave, pa je čak u jednom trenutku napala svoje sugrađane.

Uglavnom se čuju osude ovog nehumanog postupka, ali bilo je i riječi opravdanja.

Posebnu pažnju privukao je komentar kojim je ovaj postupak upoređen sa ubijanjem životinja iz potrebe za hranom.

– Da li branite i druge životinje kao što branite tog nesretnog psa? Razumijem da ga branite po difoltu, jer je to danas moderno. Da li vi ili vaša porodica učestvuje u ubijanju životinja? Da li uživate u tome – pita jedan korisnik Facebooka.

Drugi su ocijenili da je užasan čin namjerno izveden pred djetetom, iako se to moglo uraditi na “milion i jedan drugi način”.

Nije se dugo čekalo ni na odgovor na opasku da su psi “krivi” za mnoge napade na ljude.

– Zanemarivanje rađa agresiju. Namjerno povlačim paralelu između djece i pasa; naučno je dokazano da je pseći mentalni sklop na nivou trogodišnjeg do petogodišnjeg djeteta – ocijenila je jedna Beograđanka.

Ana L. iz Kozarske Dubice, po struci osoba kod koje bi trebao da posebno bude razvijen osjećaj za humanost, u međuvremenu je zaključala profil na Facebooku.

(Srpskainfo.com, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)