U ‘ISPUNI MI ŽELJU’ POTRESNA PRIČA IZ ZAVIDOVIĆA: TEŠKO BOLESNOM AHMEDU SINANOVIĆU JEDINO GLUHONIJEMA KĆERKA PRUŽI KORU HLJEBA

Iz dana u dan na adresu emisije „Ispuni mi želju“ stiže na desetine pisama, Bosanaca i Hercegovaca koji, nakon uglavnom uzaludnih kucanja na vrata institucija koje bi im trebale pomoći, više nemaju drugog izlaza već da javno iznesu svoje teške životne sudbine. A danas ih je na pretek takvih… Nažalost…Borbu za goli život i preživljavanje nastavlja i Ahmed Sinanović. Ovaj stari dedo koji je već ušao u devetu deceniju svog života već dugo se bori s tumorom. Priznaje nam da je zanemario svoje zdravlje jer se kasno javio liječnicima.

Pored teškog zdravstvenog stanja, Sinanović živi u neuvjetnoj kući koja je izgrađena davne 1938. godine. U kući koja zbog svoje starosti samo što nije sravljena sa zemljom Ahmed živi sam. Mogao ju je napustiti i da nastvi život kod kćerke, međutim odbio je. Odbio jer, kako reče, ne želi nikome biti na teretu, a s druge strane za ovu staru kuću vežu ga uspomene i emocije.

O Sinanoviću brine njegova gluhonijema kćerka Rasema.

– Teško živimo. Imamo neka minimalna primanja, ali to nam ne može biti ni za liječenje. Ni ja nisam dobrog zdravlja. Ne znam kako izdržavamo sve – priča nam Rasema.

Pored ove potresne priče iz Zavidovića, upoznat ćete i četveročlanu porodicu iz Brčkog. Majci dvije djevojčice najteže pada što njenu djecu zbog neimaštine uznemiravaju druga djeca u školi.

Naše kamere bile su i u Tuzli. Tamo smo upoznali i Fevziju Kadić. Rodom je iz Potočara, a već godinama se bori s posljedicama od karcinoma jednjaka.

Budite od 21 sat uz „Ispuni mi želju“ Hayat TV-a.

(Hayat/Foto: Hayat)