U BOSNI DANAS SNIJEG, U HERCEGOVINI JAKI UDARI VJETRA: EVO ŠTA NAS OČEKUJE U NAREDNIM DANIMA

U Bosni danas će biti pretežno oblačno. Prijepodne lokalno može padati veoma slab snijeg, a u nizinama i slaba kiša ili rosulja. U drugoj polovini dana doći će do smanjenja oblačnosti na području Krajine i zapada Bosne.

U Hercegovini većinom će biti sunčano. Više oblačnosti bit će na sjeveru Hercegovine. Vjetar u većem dijelu Bosne puhat će slab sjevernog i sjeverozapadnog smjera. U Hercegovini, zapadu i jugozapadu Bosne umjeren vjetar, prijepodne će biti s jakim udarima, sjevernog smjera.

Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -1 i 3, na jugu zemlje i do 8 stepeni. Najviša dnevna uglavnom između 1 i 5, na jugu zemlje od 10 do 15 stepeni.

U Sarajevu danas će biti oblačno. U jutarnjim satima je moguć veoma slab snijeg ili rosulja. Temperatura zraka između 0 i 2 stepena.

U četvrtak u Bosni umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Po kotlinama će prije podne biti i magle. U Hercegovini sunčano. Vjetar slab sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -3 i 2°C, na jugu zemlje do 5°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 1 i 6°C, na jugu zemlje od 9 do 12°C.

U petak u Bosni umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Po kotlinama će prije podne biti i magle i niske naoblake. Dugotrajna niska oblačnost je najizglednija na cijelom sjeveru zemlje. U Hercegovini pretežno sunčano. Vjetar slab sjevernog smjera. U noći na subotu vjetar mijenja smjer na jugo. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -2 i 2°C, na jugu zemlje do 5°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 1 i 5°C, na jugu zemlje od 8 do 12°C.

U subotu u Bosni i Hercegovini se prognozira mala oblačnost. Po kotlinama u Bosni prije podne je izgledna magla. Vjetar slab južnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -2 i 2°C, na jugu zemlje do 5°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 3 i 8°C, na jugu zemlje od 8 do 12°C.

(Hayat/Foto: Ilustracija)