TURSKA JE POSTALA NEPRIJATELJ ZATO ŠTO JE STALA IZA POTLAČENIH NARODA

Predsjednik Recep Tayyip Erdoğan izjavio je da su neke zemlje proglasile Tursku neprijateljem zbog toga što je stala iza potlačenih naroda.

“Mi smo prosvijetlili našu budućnost tako što smo pokvarili njihove planove, tako da su postali naš neprijatelji. Pretvorili su se u naše neprijatelje, jer nismo šutjeli pred zločinima, jer smo im njihovu nepravdu bacili u lice. Ojačali smo našu ekonomiju, tako da su postali naši neprijatelji ”, rekao je on u turskoj provinciji Kastamonu.

Turska je često glasno podržavala potlačene Palestince i Ujgurske muslimane.

Turska neće dozvoliti da terorističke organizacije opstanu

Govoreći o turskoj borbi protiv terorizma, “Došlo je vrijeme kada su Tursku pokušali napraviti taocem terorističko-separatističke organizacije Kurdistanske radničke partije (PKK) i raznim projektima kao što je Daesh”, rekao je Erdogan.

“Nećemo ih pustiti. Pratit ćemo ih gdje god se nađu. Progonili smo ih i progonit ćemo ih prema Judiju, Gabaru i čak Kandilu ”, potvrdio je on.

PKK je navedena kao teroristička organizacija od strane Turske, Evropske unije i Sjedinjenih Država. PKK provodi oružano nasilje u jugoistočnom dijelu Turske od 1984. godine. Više od 40.000 ljudi, uglavnom civila, ubijeno je u sukobu od tri decenije.

preuzeto ssa bosna1463.com