TEŽAK ŽIVOT U STAROSTI: POMOZIMO BRAČNOM PARU HEPIĆ KOJI ŽIVI BEZ IKAKVIH PRIMANJA

U cazinskoj mjesnoj zajednici Stijena, u zaseoku Hamulići, u izuzetno teškim i nehumanim uvjetima živi stariji bračni par Hase i Hasnija Hepić. Oboje su ušli u osmu deceniju života i bolesni su, ali su se primorani svaki dan boriti za preživljavanje.

 

Žive u nedograđenoj kući od betonskih blokova, koja ima dvije malene prostorije pune vlage, što im dodatno narušava zdravlje. Bez vode, struje, ogrijeva i osnovnih životnih potrepština, dane provode sami i u mraku. Hasnija je primorana ići u obližnju šumu po drva za ogrjev.

Hase ističe da se dobrovoljno uključio u Armiju RBiH i branio državu, pri čemu je i ranjen. Penzija, od koje su nekad živjeli, iz nepoznatih razloga mu je već godinama unazad ukinuta. Da situacija bude još gora, imao je dva srčana i četiri moždana udara.

– “Boli me i noga u koju sam ranjen, ali nemam sredstava za liječenje i primoran sam hodati na štakama. I žena mi je bolesna, ima astmu i tumor kod oka, ali nemamo sredstava ni da preživimo, a kamoli da se liječimo”, ističe Hase.

Na neka bolja vremena podsjećaju ga samo njegovi ribarski štapovi u jednom ćošku kuće, s obzirom na to da je nekad bio strastveni ribolovac i ribočuvar.

S obzirom u kakvim se teškim životnim okolnostima nalaze supružnici Hepić, molimo sve one koji su u mogućnosti da svojim prilogom pomognu da se ovoj porodici obezbijede uslovi za život dostojni svakog čovjeka.

Broj računa na koji možete vršiti uplate:

UniCredit Bank d.d. Mostar, BiH

ZA: Hase Hepić, Stijena bb Cazin, BiH

SWIFT CODE UNCR BA 22

IBAN: BA39 3385 2028 2065 7671

          45133575101