STIŽU DVIJE VELIKE VREMENSKE PROMJENE

Za razliku od prošle sedmice koja je bila djelomice sunčana već od sutra slijedi prva zamjetnija promjena vremena, početkom sljedeće sedmice i snijeg. Sutra se u našoj zemlji očekuje oblačno vrijeme. U jutarnjim satima, padavine se očekuju u južnim i jugozapadnim područjima. Tokom dana, padavine se očekuju i u ostalim djelovima. Intenzivnije padavine na istoku i jugoistoku Hercegovine, gdje se očekuje između 20 i 50, lokalno i do 70 l/m2 kiše, piše N1.

Vjetar slab jugoistočnog smjera. Jutarnja temperatura zraka od 3 do 8, na jugu od 8 do 12, a najviša dnevna od 8 do 14, na jugu od 14 do 17 stupnjeva.

U Srajevu pretežno oblačno vrijeme. Tokom dana sa kišom. Jutarnja temperatura oko 6, a najviša dnevna oko 10 stupnjeva.

U ponedjeljak u BiH pretežno oblačno vrijeme sa kišom u većini područja. Ponegdje uz kišu moguća je i grmljavina. Poslije podne prestanak padavina u Krajini i Posavini. Jutarnja temperatura zraka od 3 do 9, na jugu od 9 do 13, a najviša dnevna od 8 do 12, na jugu od 11 do 15 stupnjeva.

U utorak u Bosni pretežno oblačno vrijeme. Prije podne, kiša se očekuje sjevernim i sjeverozapadnim djelovima. Poslije podne, slaba kiša se očekuje u nižim područjima centralne, istočne i jugoistočne Bosne, a u višim područjima susnježica i snijeg. Tokom dana, padom temperature zraka, kiša će u zapadnim i sjeverozapadnim podrčjima postupno prelaziti u susnježicu i snijeg. U večernjim satima ili u noći sa utorka na srijedu i u nižim područjima Bosne se očekuje snijeg ili susnježica. U Hercegovini prije podne umjeren oblačno vrijeme, a tokom poslijepodneva očekuje se naoblačenje praćeno kišom. Vjetar u Bosni slab do umjeren sjevernog smjera, a u Hercegovini umjerena bura. Temperature zraka od -1 do 6, na jugu do 10 stupnjeva.

U srijedu pretežno oblačno vrijeme sa susnježicom i snijegom u centralnim i istočnim područjima, a u Hercegovni mjestimično sa slabom kišom. Poslije podne, postupan prestanak padavina. Temperature zraka od -3 do 3, na jugu do 8 stupnjeva., saopšteno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda.