SPREMITE SE, SUTRA ĆE NAS ZATRPATI, A ONDA I ZAKOVATI: EVO KAKVO NAS VRIJEME OČEKUJE DO SUBOTE

U Bosni prijepodne pretežno oblačno vrijeme.

U ranim jutarnjim satima slab snijeg ili susnježica u centralnim, istočnim i sjeveroistočnim područjima. U drugoj polovini dana u Bosni smanjenje oblačnosti. U Hercegovini pretežno vedro. Jutarnja temperatura zraka između -4 do 4°C, a najviša dnevna između -1 i 9°C.

U srijedu već u jutarnjim satima novo naoblačenje sa sjevera koje će do sredine dana stići do juga zemlje. U nizinama će padati kiša. Snijeg ili susnježica iznad 500 metara nadmorske visine.

Od večernjih sati i tokom noći na četvrtak u Bosni će padati samo snijeg. Slab snijeg i na sjeveru Hercegovine. U većem dijelu Hercegovine prolazna kiša samo sredinom dana. Vjetar umjerene jačine, sa jakim udarima, sjevernog i sjeverozapadnog smjera. Jutarnja temperatura zraka između -4 i 3°C, a najviša dnevna između -1 i 9°C.

U četvrtak u Bosni oblačno vrijeme sa snijegom. Glavnina padavina u centralnim istočnim i sjeveroistočnim područjima. U Hercegovini djelomično vedro. Slab snijeg na sjeveru Hercegovine. Jutarnja temperatura zraka između -9 i -4°C, a najviša dnevna između -7 i 4°C.

U petak u Bosni oblačno sa slabim snijegom. Jutarnja temperatura zraka između -10 i -2°C, a najviša dnevna između -7 i 4°C.

(Hayat/Foto: Arhiva)