SNJEŽNO NEVRIJEME U KRAJINI: U Cazinu preko noći napadalo 30-ak cm snijega

Snijeg u Cazinu počeo je padati u poslijepodnevnim satima, a tokom noći napadalo je oko 30 cm snježnog pokrivača. To je stvorilo i određene probleme, kako u saobraćaju tako i u snabdijevanju električnom energijom.

Ipak, u toku danas se očekuju intenzivne padavine do sve do kasnovečernjih sati gdje bi snježni prekrivač mogao prijeći visinu od 50 cm. Mnoga naselja su bez struje zbog težine snijega koji je na pojedinim dijelovima potrgao elektro mrežu.

Nove snježne padavine koje su zahvatile zapadne i sjeverozapadne dijelove naše zemlje otežale su i usporile saobraćanje, naročito na dionicama u višim predjelima, gdje je za teretna vozila obavezna je upotreba lanaca. Izdvajamo magistralne puteve Bihać-Bosanski Petrovac-Ključ, Bosanski Petrovac-Drvar, Bihać- Bosanski Novi i Bihać- Velika Kladuša.

Apelujemo na vozače da voze maksimalno oprezno i da vožnju prilagode trenutnim uslovima na putevima. Upozoravamo i na učestale odrone kamenja i zemlje na kolovoz izdvajamo Mostar- Jablanica- Sarajevo. Napominjemo vozače da je posjedovanje zimske opreme zakonski obavezno.

Cazin.NET / Foto: Mutnik, Husein Vilić

Leave a Reply

Your email address will not be published.