SINEAD O’CONNOR POSTALA MUSLIMANKA: OBJAVILA I VIDEO KAKO UČI EZAN

Sinead O’Connor odlučila je prihvatiti islam, te ima i novo ime Shuhada’ Davitt.

Shuhada’ je na Twitteru prošle sedmice kazala kako više nije katolkinja – pritom, irski mediji podsjećaju kako je prije izvjesnog vremena postala sveštenica i u jednoj katoličkoj sekti, pa se u javnosti dugo pojavljivala u svećeničkoj odori.

Sinead ili sad Shuhada’ objavila je i fotografije kako se pokrila.

Rekla je kako joj je prvi hidžab poklonila najbolja prijateljica Elaine. Kazala je i da izgleda kao ružna, stara vještica, ali je “vrlo, vrlo, vrlo sretna stara vještica”.

Shuhada’ Davitt@MagdaDavitt77

This is to announce that I am proud to have become a Muslim. This is the natural conclusion of any intelligent theologian’s journey. All scripture study leads to Islam. Which makes all other scriptures redundant. I will be given (another) new name. It will be Shuhada’

“Želim da ponosno objavim da sam postala muslimanka. Bio je to prirodni zaključak mog inteligentnog teološkog putovanja. Sve svete knjige vode ka Islamu. Imat ću i novo ime. Zvat ću se Shuhada’”, napisala je na Twitteru.

Shuhada je objavila i video kako uči ezan: “Ovo je moj prvi pokušaj učenja ezana. Neke riječi još uvijek izgovaram krivo, jer su me obuzele emocije, ali ovo je samo prvi, od stotina koje slijede. Kada ga budem učila 30 puta, zaustavit ću okretanje naše planete.”

Nekad slavna pjevačica bila je na psihičkom oporavku u SAD prošle godine.

radiosarajevo.ba