ŠEŠELJ: JURIT ĆU MEKTIĆA GDJE GOD DA SE POJAVI U SRBIJI

U javnosti su se pojavile informacije da ministar sigurnosti BiH Dragan Mektić priprema zvaničnu listu nepoželjnih osoba iz Srbije, kojima će biti zabranjen ulaz u BiH.

 

“Večernje novosti”, koje su objavile ovu vijest, navode da bi se na spisku mogli naći poslovni ljudi, historičari, književnici, novinari, ali i neki političari.

Izvor lista navodi kako bi se na Mektićevoj listi mogli naći i ministar odbrane Srbije Aleksandar Vulin, lider Srpske radikalne stranke Vojislav Šešelj, glavni urednik televizije “Hepi” Milomir Marić i predsjednik pokreta “Zavetnici” Stefan Stamenkovski.

Vojislav Šešelj za ATV je izjavio da liste za njega nisu ništa novo i da on već ima zabranu ulaska.

– Za mene to nije ništa novo jer su me svojevremeno ovi okupacioni guvererni stavili na listu zabrane ulaska i ta zabrana nikad nije ukinuta pa onda kad sam se vratio s dugog službenog puta po EU neki muslimanski funkcioner mi je saopštio da mi je zabranjen ulazan na cijelom području BiH – rekao je Šešelj.

On kaže da mu je drago što je i njegovo ime spomenuto i da mu je to dovoljan razlog da “juri Mektića gdje god da se on pojavi u Srbiji”.

– Drago mi je što je Mektić spomenuo i moje ime sad praveći novi spisak nepoželjnih Srba, to će mi biti dovoljan razlog da jurim Mektića gdje god se eventualno pojavi u Srbiji u narednom perodu pa da vidimo kako će se on ovdje provesti – kaže predsjedik SRS.

Šešelj kaže da ga ovo ništa ne čudi jer je Mektić u proteklom mandatu radio protiv srpskih nacionalnih interesa.

– Pa zato što je Mektić izdajnik srpskog naroda i tako se ponašao u proteklom mandatnom periodu, radio je protiv srpskih nacionalnih interesa, spajtašio se s onim političkim snagama, prije svega muslimanskim, koje rade o glavi Republici Srpskoj. Tako da ako ga negdje vidite, javite mu da će se lijepo ovdje provesti kad ga se dočepam – zaključio je Šešelj

cazin net