SAMO STO METARA OD MJESTA GDJE JE UBIJEN, ŽIVI MAJKA DAVORA VUJINOVIĆA: ZGRADOM SE PROLAMAJU JAUCI I PLAČ

Svi smo za tu tragičnu vijest saznali preko televizije i portala, odmah sam nazvala Davorovu suprugu koja je već bila na putu prema bolniciSamo stotinjak metara od mjesta gdje se jutros dogodila tragična pucnjava, stanuje Antonija, majka policajca Davora Vujinovića. U vrijeme naše posjete, porodica još nije imala informaciju da je on umro.

Majka je bila u šoku i nije mogla razgovarati, ali nam je kućna prijateljica Branka Sever kazala da su pozvali i Hitnu pomoć jer nesretna žena ne može podnijeti tugu i bol.

Sve vrijeme iz stana su se prolamali jauci i plač.

– Svi smo za tu tragičnu vijest saznali putem televizije i portala, odmah sam nazvala Davorovu suprugu, koja je već bila na putu prema bolnici – kazala nam je Sever.

Dodala je da je Davor uvijek bio predan svom poslu, da nikada nije kasnio niti izbjegavao zadatke koji su često bili opasni.

Nesretni Davor je imao dvoje djece, kćerku, koja je 4. razred osnovne škole, i trogodišnjeg sina.

– Ovo je užas šta se dešava, posebno je tragično da se sve to desilo stotinjak metara od zgrade gdje živi njegova majka – rekla je prijateljica, koja je i sama skrhana bolom.

Podsjetimo, Davor Vujinović, policajac koji je jutros teško ranjen nakon pucnjave u sarajevskom naselju Alipašino Polje, preminuo je i pored herojskih napora ljekara.

avaz.ba