PRVO MINUS 16, PA OPET ZATRPAVANJE: EVO GDJE ĆE, KADA I KOLIKO PADATI U NAREDNA ČETIRI DANA

Jutros je najniža temperatura izmjerena na Bjelašnici, minus 16 stupnjeva.

Danas se u Hercegovini i na jugozapadu Bosne veći dio dana očekuje malo do umjereno oblačno vrijeme.

U ostatku Bosne pretežno oblačno. Prijepodne, u centralnim, istočnim i sjevernim područjima slab snijeg. Tokom dana, prestanak padavina i smanjenje oblačnosti. Vjetar u Bosni slab do umjeren zapadnog smjera, a u Hercegovini pojačana bura, koja će tokom dana i oslabiti. Jutarnja temperatura od -8 do 3, a najviša dnevna od -6 do 8 stupnjeva.

U nedjelju jutro hladno s mrazom. Krajem dana porast oblačnosti, a u Hercegovini slaba kiša. Jutarnja temperatura od -11 do 2, a najviša dnevna od -1 do 9 stupnjeva.

U ponedjeljak pretežno oblačno vrijeme. U jutarnim satima kiša u Hercegovini i u Krajini. Tokom dana padavine i u ostalim djelovima zemlje. U Bosni, najprije kiše, koja će krajem dana i u noći postupno prelaziti u susnježica i snijeg. Jutarnja temperatura od -1 do 6, a najviša dnevna od 1 do 9 stupnjeva.

U utorak pretežno oblačno vrijeme. U jutarnim satima kiša u Hercegovini. Na sjeverozapadu Bosne slab snijeg. Tokom dana, padavine se očekuju i u ostalim djelovima zemlje. U Bosni susnježica i snijeg, a u Hercegovini kiša. Jutarnja temperatura od -3 do 5, a najviša dnevna od 0 do 9 stupnjeva.

haber.ba