PREMINUO ALMEDIN HANDANOVIĆ, FOTOGRAF KOJI JE KROZ OBJEKTIV PRIKAZIVAO LJEPOTU SARAJEVA

Almedin Handanović, poznatiji pod pseudonimom Gorštak na salašu, preminuo je u 38. godini. Mnogi su se zahvaljujući njegovim fotografijama zaljubili u glavni grad BiH, a društvene mreže pune su emotivnih poruka njegovih pratilaca koje je ova vijest duboko potresla.

Almedin Handanović rođen je u Sanskom Mostu, a živio je i radio u Sarajevu. Ljubav prema fotografiji pokazivao je od ranog djetinjstva, a posljednjih nekoliko godina fotografijom se bavio profesionalno. U želji da ispriča priču o jedinstvenom duhu Sarajeva koji, kako je govorio, nikoga ne ostavlja ravnodušnim svakodnevno je fotografisao glavni grad BiH i njegovu okolinu.

– Živim u Sarajevu već deset godina, a duh ovog grada osjetio sam tokom prvih posjeta. To me je fasciniralo. Dok šetam od naselja Otoka do starog dijela grada i Baščaršije imam osjećaj da šetam kroz historiju cijele regije pa i šire. Historiju i multikulturalizam pokušavam prikazati svojim fotografijama – rekao je Handanović u intervjuu za SarajevoTimes.

Kako prenosi Klix, s obzirom na to da je uglavnom fotografisao kada padne noć prozvali su ga i lovcem na noćnu svjetlost. Iza njega su ostale brojne fotografije kojima je zabilježio ljepotu Sarajeva i koje ostaju da svjedoče o njegovoj ljubavi prema glavnom gradu BiH.

(Hayat/Foto: Instagram)