Prava istina o dječaku koji leži između kabura oca i majke

Ova slika je već odavno viralna na internetu i možete je naći po raznim grupama i stranicama ali o čemu se zapravo radi? Dječak koji se sklupčao između kaburova oca i majke nikoga nije ostavio ravnodušnim. Slika je prvi put stavljena na internet preko Twitter računa koji je imao preko 100.000 pratilaca sa natpisom “Dječak spava između dvoje roditelja” #Syria tvrdeći da je slika iz Sirije sa dječakom koji spava između dvoje roditelja koji su vjerovatno ubijeni od strane Assadovog režima.

Međutim istina je malo drugačija i ova fotografija je izvorno uslikana u Saudijskoj Arabiji a uslikao ju je Abdul Aziz al Otaibi, saudijski državljanin. Dječak koji je spavao između kabura je niko drugi nego sin njegove sestre koji se nalazio između dvije hrpe kamenja i koji je poslužio fotografu za njegov projekat.

Sin od sestre fotografa
Kao što je rekao Abdul Aziz, njegov je motiv za snimanje ove slike bio prikazati samo nezamjenjivu ljubav djeteta za svoje roditelje, ljubav koja ne može biti zamijenjena ničim ni drugima, čak i ako su roditelji mrtvi. Abdul Aziz prvi je put objavio sliku na Facebooku tijekom prvog tjedna siječnja, koji nije dobio puno odgovora, a on je jasno izjavio da nisu pravi kaburi i da je potpuno protiv postavljanja djeteta između pravih kaburova. Kao mjera opreza da se izbjegne zabluda, također je postavio sliku sestre svojeg sina koji se nasmiješio između kaburova.

Slika djecaka objavljena na Facebooku kao dokaz o čemu se zapravo radi
Izvor: svjetlo-dunjaluka.com

Budi prvi i podijeli ovo sa prijateljima!