POSVAĐALI SE IVICA DAČIĆ I ČEDO JOVANOVIĆ: ŠTA JE, BRE, ŠTA HOĆEŠ?! I REPUBLIKU SRPSKU SI NAZVAO ‘GENOCIDNOM TVOREVINOM’!

– Šta je, bre, šta hoćeš ti, šta glumiš ovdje?! – uzvratio je Dačić koji je na kraju Jovanoviću zamjerio i što je, kako je rekao, bh. entitet Republika Srpska nazvao “genocidnom tvorevinom”

Burno je danas bilo na sjednici Skupštine Srbije, a vatra je sijevala između ministra spoljnih poslova Ivice Dačića i poslanika Liberalno demokratske stranke Čedomira Jovanovića. Svađa je izbila zbog različitih stavova o Kosovu.

Dačić je prvo upitao Jovanovića da li on u srbijanskom parlamentu predstavlja Prištinu ili srpski narod i pozvao ga da na sljedeće izbore izađe samostalno.

Potom je govoreći o odnosu velikih sila prema Beogradu i Prištini, te o situaciji na Kosovu rekao da su velike sile “porodile političkog monstruma u Prištini”. Na to je Jovanović reagovao iz poslaničke klupe uzvikom “O Bože!”.

Međutim, Dačića je to još više razljutilo pa je nastavio povišenim tonom:

– Gospodine Jovanoviću, nisu monstrumi oni koji su izašli iz šume, koji su na slobodi zato što su pobili sve svjedoke, nisu monstrumi oni koji su lično silovali i ubijali Srbe na Kosovu i Metohiji. O čemu vi pričate?! – vikao je Dačić, a na Jovanovićevo dobacivanje upitao “ko je on da podiže glas na njega”.

– Šta je, bre, šta hoćeš ti, šta glumiš ovdje?! – uzvratio je Dačić koji je na kraju Jovanoviću zamjerio i što je, kako je rekao, bh. entitet Republika Srpska nazvao “genocidnom tvorevinom”.

A evo kako je to sve izgledalo na licu mjesta…

(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/ad)