POSLJEDNJI TRZAJI ZIME I SNIJEGA: DONOSIMO PROGNOZU VREMENA ZA NAREDNIH NEKOLIKO DANA

Danas u Bosni i Hercegovini oblačno vrijeme. Slab snijeg i susnježica su izgledni u Krajni, sjevernim i sjeveroistočnim područjima Bosne. U ostatku zemlje slaba kiša. Na planinama slab snijeg. Temperatura zraka između 0 i 6°C, a najviša dnevna do 13 stupnjeva na jugu zemlje, piše Slobodna Bosna.

Sutra u Bosni i Hercegovini oblačno vrijeme. U Bosni slab snijeg i susnježica. U Hercegovini slaba kiša. Jačanje padavina se očekuje tokom noći na srijedu. Najniža jutarnja temperatura zraka između -3 i 1°C, na jugu do 8°C, a najviša dnevna temperatura zraka do 11°C.

U srijedu u Bosni i Hercegovini oblačno vrijeme. Snijeg se očekuje u većem dijelu zemlje. Visina snježnog pokrivača do 20 centimetara. Na zapadu, jugu i jugoistoku Hercegovine kiša, koja će krajem dana prelaziti u susnježicu ili snijeg. Temperatura zraka između -4 i 0°C, a na jugu zemlje do 7°C.

U četvrtak u Bosni i Hercegovini oblačno vrijeme sa slabim snijegom. Od sredine dana prema večernjim satima na krajnjem jugu i jugoistoku Hercegovine lokalno slaba kiša. Temperatura zraka između -5 i 0°C, na jugu od 0 do 4°C.