Pogledajte šta je učinio Real Madrid i C.Ronaldo za palestinskog dječaka koji je ostao bez roditelja

Petogodišnjak iz Palestine Ahmed Devabishe, koji je preživio podmetnuti požar na Zapadnoj Obali u kojem je izgubio cijelu porodicu, sastao se sa zvijezdom Real Madrida Cristianom Ronaldom, što mu je bila jedna od najvećih želja.

Naime, Ahmed je upoznao i ostale igrače Real Madrida, obišao prostor za treninge i dobio potpisani dres od najdražeg igrača Cristiana Ronalda. Posjeta je bila zatvorena za medije, a Ahmeda je u posjetu pozvao fudbalski klub Real Madrid.

Ahmed je posjetu završio obilaskom stadiona Santiago Bernabea. Tokom posjete pratio ga je njegov djed, kao i palestinski ambasador u Madridu Musa Odeh. Španski klub je naveo da je ova posjeta nešto što palestinski dječak nikada neće zaboraviti, prenosi Anadolu Agency.

Real Madrid je u januaru 2016. godine saopćio da će ugostiti petogodišnjeg dječaka iz Palestine koji je preživio podmetnuti požar na Zapadnoj Obali kada je izgubio cijelu porodicu.

Portparol Real Madrida Raul Serrano Quevedo je tada rekao da je španski klub prihvatio zahtjev palestinske ambasade da ugosti dječaka, koji je veliki navijač kraljevskog kluba i njegove najveće zvijezde Cristiana Ronalda.

Dječak se u prethodnom periodu oporavljao u bolnici od povreda zadobijenih 31. jula prošle godine u požaru u kojem su poginuli njegovi roditelji i 18-mjesečni brat.

Budi prvi i podijeli ovo sa prijateljima!