POGLEDAJTE KAKO JE ALEKSANDAR VUČIĆ KAO NOVINAR IZVJEŠTAVAO U TOKU RATA (VIDEO)

Aleksandar Vučić, predsjednik Srbije, na početku rata u BiH bio je novinar “Kanala S – Srpske televizije” sa Pala, ali njegova novinarska karijera nije bila baš slavna.

Vučićev rad na televiziji možda je najbolje opisao Srđan Škoro, ugledni beogradski novinar, koji je u jednom nedavnom intervjuu rekao da je Vučić tada bio “ono što je danas Barbara Životić sa Studija B”, novinarka čijem se prilogu o protestima u Beogradu smijao cijeli region.

– Možete zamisliti kakve je priloge pravio da su mu tamo rekli “dečko, ovo nije za tebe” – rekao je Škoro u emisiji “Dobar, loš, zao” na Televiziji Šabac.

Jedan od Vučićevih priloga na Youtubeu postavio je novinar Sanel Kajan, koji je želio podsjetiti na ratnohuškačku propagandu.

U ovom dnevniku, u ulozi novinara, pojavljuje se i jedan aktuelni političar iz BiH. Radi se Ognjenu Tadiću, članu rukovodstva Doma naroda Parlamenta BiH.

Direktor “Srpske televizije – Kanala S” na kojoj su radili Vučić i Tadić bio je Ilija Guzina, koji je vodio i dnevnik, a ostao je zapamćen kao jedan od najvećih ratnih huškača među novinarima, zajedno sa Ristom Đogom.

(Bportal.ba/Faktor)