Po prvi put objavljeno: Ovo je mjesto gdje će Isa a.s. ubiti Dedždžala (Video)

Dedždžalova smrt će biti rukama Mesiha Isa’a sina Merjemina, alejhi selam, o tome govore vjerodostojni hadisi. Dedždžal će zavladati cijelom zemljom osim Mekke i Medine. U vremenu silaska Isa alejhi selam, Dedždžal će ići prema Bejtul Makdisu. Isa alejhi selam, će ga susresti na ulazu u mjesto zvano Ludd.

Kad ga Dedždžal ugleda topit će se kao što se so topi a Isa alejhi selam, će mu reći: Imam za tebe udarac koji neću propustiti.

Pratiće ga, udariti ga kopljem i poraziti njegove sljedbenike.

Pridružit će mu se vjernici i ubijati ih sve dok drvo i kamen ne progovore: „O muslimanu, o Allahov robe, evo židova iza mene, dođi i ubij ga, osim drveta Garkad, ono je doista drvo židova.“ (En Nihaje, 1/128-129)

Spomenut ću nekoliko hadisa o propasti dedždžala i njegovih sljedbenika:

Ahmed i Tirmizi bilježe od Medžmea Ibn Džarija El-Ensarija: Čuo sam Allahov Poslanika, sallallahu alejhi ve sellem, kad je rekao: „Sin Merjemin će ubiti Dedždžala na ulazu u mjesto Ludd.“

Muslim bilježi poduži hadis od Nevas Ibn Sem’ana, radijjallahu anhu, o silasku Isaa alejhi selam, i ubistvu Dedždžala, u kojem Allahov Poslanik, sallallahu alejhi ve sellem, kaže: „Svaki nevjernik koji osjeti miris Isaa alejhi selam, će na mjestu Umrijeti, tražiće Dedžddžala dok ga ne nađe na ulazu u mjesto Ludd pa će ga tu i ubiti.“ (Muslim,18/67-68)

Sa njegovim ubistvom – Allah ga prokleo – završit će se i njegov strašni fitnet.

Safet Suljić – Dedždžal, najveće iskušenje Ummeta

religis.com

Budi prvi i podijeli ovo sa prijateljima!