OTKRIVAMO TAJNU IZ SVLAČIONICE ZMAJEVA: ZBOG OVOG ĆE DŽEKO UVIJEK BITI DIJAMANT

Edin Džeko, kapiten reprezentacije Bosne i Hercegovine, oba meča kvalifikacija za Europsko prvenstvo 2020. protiv Armenija i Grčke igrao je pod tabletama.

Informaciju su nam otkrili reprezentativci Bosne i Hercegovine koji su htjeli stati u obranu Dijamanta, nakon pojedinih optužbi da je kapiten Zmajeva oba meča kvalifikacija odigrao ispod svog nivoa. Potvrdu naših saznanja dobili smo i od glasnogovornice Nogometnog saveza BiH Slavice Pecikoze, koja nas je za više informacija uputila na šefa medicinskog tima A selekcije prof. dr. Reufa Karabega, prenosi Radiosarajevo.

– Tačno je da je Džeko oba meča igrao povrijeđen. No, kao pravi kapiten imao je veliku želju da igra. Džeko je stigao na okupljanje s bolovima u stražnjoj loži natkoljenice. Sve vrijeme priprema bio je pod fizikalnom terapijom i specijalnim tretmanom, koji je uzimao prije treninga, a svakako prije utakmice. Iako je mogao da ne igra, on je insistirao da nastupi, jer je imao ogromnu želju da pomogne ekipi. Iz tog razloga je u oba susreta pio tablete – potvrdio je za Radiosarajevo.ba prof. dr Reuf Karabeg, specijalista opće hirurgije i plastično-rekonstruktivne hirurgije, koji je dodao da je prije meča sa Grčkom golman Ibrahim Šehić dobio blokadu, kao i Sead Kolašinac, zbog problema s ramenom.

Edin Džeko o ovom problemu se za vrijeme priprema i nakon mečeva nije oglašavao, ali je stisnuo zube i odigrao oba susreta, još jednom dokazavši da je i pored svih problema i nedaća naš istinski – Dijamant.

(Hayat / Foto: Arhiv)