OGLASIO SE DRAGIČEVIĆ: NISU USPJELI DA ME LIKVIDIRAJU, AKO MI SE NEŠTO DESI ZNA SE KO JE KRIV

Davor Dragičević, otac ubijenog Davida Dragičevića javio se videoporukom članovima grupe “Pravda za Davida” sa nepoznate lokacije.

U videosnimku koji je na Facebooku podijelila Davidova majka, Davor je pozdraviio sve koji podržavaju grupu “Pravda za Davida” i poručio da je još živ i zdrav i pri zdravom razumu.

– Nisu uspjeli da me likvidiraju. Mogu me fizički ubiti ali ostalo mi nikad neće uzeti, a to je istina i pravda za Davida. Cijeli fokus su htjeli skrenuti sa istrage ko je ubio Davida Dragičevića. A to je osnovno što nam u ovom trenutku treba. Istinu znamo, zato jedino zahtijevamo da se predmet prebaci na državno Tužilaštvo i sve će biti vrlo brzo riješeno – kazao je Dragičević.

Kazao je i da članovi grupe “nijednu grešku nisu napravili za proteklih 10 mjeseci, a da se prema njima ophodilo ko da su uradili ne znam ti šta”.

– Oni bi ovo uradili i da nismo bili na ulici. Hapsili bi, tukli i prijetili smrću. I da se nismo nigdje okupili. Oni više nemaju gdje. Dokazi postoje. Ako mi se bilo šta dogodi, zna se ko su krivci – poručio je Dragičević, te još jednom prozvao vrh MUP-a RS-a, tužioce i entitetske zvaničnike, koje je svih prethodnih mjeseci prozivao da su učestvovali u ubistvu njegovog sina i prikrivanju stvarnih počinilaca.

saff.ba