OBJAVLJENA VREMENSKA PROGNOZA ZA DANE VIKENDA: TEMPERATURA ĆE SE PENJATI I DO..

Danas u Bosni i Hercegovini oblačno prije podne. Većinom se prognozira slab snijeg, na jugu zemlje kiša. Prestanak padavina u poslijepodnevnim satima. U poslijepodnevnim i večernjim satima u Bosni smanjenje oblačnosti. Vjetar slab istočnog i jugoistočnog smjera.

Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -3 i 1°C, na jugu zemlje od 2 do 5°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 0 i 4°C, na jugu zemlje od 6 do 9°C.

U Sarajevu prije podne oblačno sa slabim snijegom. U poslijepodnevnim satima smanjenje oblačnosti. Jutarnja temperatura zraka oko -1°C, a najviša dnevna oko 2°C.

U petak, 1. februara 2019., oblačno u Hercegovini, zapadu i jugozapadu Bosne. U većem dijelu Bosne prije podne mala do umjerena naoblaka, a naoblačenje u poslijepodnevnim i večernjim satima. Od poslijepodnevnih sati prema kraju dana u Hercegovini i jugozapadu Bosne sa kišom. Slabija kiša i na zapadu Bosne. Prije podne jugo će postepeno jačati. Od poslijepodnevnih sati prema kraju dana biće umjerenog i jakog juga. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -2 i 2°C, na jugu zemlje do 5°C. Najviša dnevna temperatura zraka između 5 i 11°C.

U subotu, 2.februara 2019., tokom cijelog dana jača kiša se prognozira u Hercegovini, zapadu i jugozapadu Bosne. Od poslijepodnevnih sati i tokom noći na nedjelju kiša će padati i u ostalim dijelovima Bosne. Vjetar jak južnog smjera. Izgledni su i olujni udari juga brzine 60 do 75 km/h. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 5 i 11°C, na jugu zemlje do 13°C. Najviša dnevna temperatura zraka između 9 i 15°C.

U nedjelju, 3. februara 2019., u Bosni i Hercegovini pretežno oblačno sa kišom. Obilnije padavine su izgledne u Hercegovini i jugoistoku Bosne. U većem dijelu Bosne slabije padavine. Snijeg samo na vrhovima planina. Vjetar slab do umjerene jačine južnog i jugoistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 4 i 8°C, na jugu zemlje do 11°C. Najviša dnevna temperatura zraka između 7 i 13°C.

radiosarajevo.ba