NOVI DETALJI STRAVIČNOG UBISTVA U KRAJINI: MALOLJETNICI PRIZNALI ZBOG ČEGA SU USMRTILI FATIMU I SALKU

Supružnici Salko (75) i Fatima Đogić (70) preksinoć su brutalno ubijeni u svojoj kući u naselju Šumatac u Velikoj Kladuši.

Tijela je pronašao Salkin brat Rasim.

Tragovi borbe

Zbog ovog stravičnog zločina uhapšena su dvojica dječaka E. Đ. (15,5), koji je rođak ubijenih, i T. S. (16). Ubice, također, žive u ovom naselju.

Kako nam je otkrio izvor blizak istrazi, u kući je izvršena premetačina, a u prostorijama su istražitelji zatekli dosta krvi i tragova borbe.

Mještani šokirani saznanjem o svirepom ubistvu

O brutalnosti zločina dovoljno govori stravično saznanje da su maloljetnici penzionere ubili lopatom i šrafcigerom! Nakon toga su iz kuće odnijeli 10 eura, malo nakita, laptop i TV te su se nekoliko sati vozali automobilom Đogića.

Tinejdžeri ubice u vozilu su ostavili i mnoštvo tragova koje su istražitelji prikupili.

Vozilo je pronađeno u blizini kuće ubijenih supružnika, a ubice su uhapšene nedaleko od mjesta zločina. Prema riječima mještana, radi se o tinejdžerima koji su postali problematični nakon što su krenuli u srednju školu.

Jedan od njih je, kako su nam kazale njihove komšije, nedavno protjeran iz Amerike.

Priznali zločin

Iza Đogića ostala su petorica sinova koji žive u inozemstvu. Kako se saznaje, dvojica su u Americi, dvojica u Italiji i jedan u Belgiji.

Ubijeni Salih radni vijek je proveo u Sloveniji, gdje je stekao i penziju. Uhapšeni maloljetnici saslušani su u policiji, a, kako saznajemo, u potpunosti su priznali zločin.

Salku i Fatimu svi su voljeli

Na mjestu zločina su zatečeni i Elvedina Đogića, rođaka ubijenih supružnika.

– Salko i Fatima su bili fini ljudi, svi su ih voljeli. Salko je bio rođak mog oca, on je bio bolestan čovjek, takoreći invalid, ali ne 100-postotni. Ovo je velika tragedija. Ne pamtimo da se ovakvo nešto ovdje desilo. Zvali smo ih, a oni se nisu javljali, jutros smo zvali Hitnu pomoć da provjerimo da im se nije nešto desilo, na kraju smo zvali policiju, da bi oni potvrdili ono najgore – kazao je Đogić, prenosi Avaz.

(Hayat / Foto: Avaz)