NOVAK ĐOKOVIĆ IZNENADIO SRBIJU: „NA REPREZENTACIJE BOSNE I HERCEGOVINE I HRVATSKE GLEDAM KAO NA SVOJE…“

Najbolji tenisač svijeta Novak Đoković izjavio je da poštuje sportaše koji su postigli velike uspjehe, da je iz srca navijao za reprezentaciju Hrvatske na Svjetskom prvenstvu u nogometu, kao i da na susjedne države gleda kao na svoje, objavio je Blic u izdanju za četvrtak

Đoković je u intervjuu kazao da poštuje hrvatskog nogometaša Luku Modrića koji je proglašen najboljim svjetskim nogometašem, a pogotovo one koji dolaze iz “tako male zemlje”.

Znam kakva je politička situacija i znam da su rane iz rata još sveže za mnoge ljude…Čvrsto verujem u to da sport uvek treba da se drži van politike – rekao je Đoković.
On je dodao da sportaši uzajamnim poštovanjem pokazuju da je ono iznad svega.

Nama su oni prve komšije, i Hrvatska i Srbija i Bosna i Makedonija i nekako na njih gledam kao na svoje. Nikada nisam imao drugo mišljenje i ja ću ostati pri tome – zaključio je Đoković.
Rođen je 22. maja 1987. u Beogradu, kao najstariji sin oca Srđana i majke Dijane. Ima dva mlađa brata: Marka (r. 1991) i Đorđa (r. 1995). Reket u ruke prvi je put uzeo u teniskom kampu na Kopaoniku kad je imao četiri godine, a njegov prvi instruktor tenisa bila je Jelena Genčić. S 12 godina počeo je pohađati tenis na minhenskoj akademiji Nikole Pilića.

Živi u Monte Carlu, a trenira ga Marián Vajda. Osim srpskog jezika, Đoković govori engleski, njemački, italijanski i francuski jezik. Od 2005. u vezi je s Jelenom Ristić. Zaručili su se u septembru 2013[5], a vjenčali su se 10. jula 2014. na Svetom Stefanu.Crkveno vjenčanje održano je u istom mjestu dva dana kasnije u Crkvi svetog arhiđakona Stefana, koja pripada manastiru Praskvici. 24. aprila 2014. na Twitteru je objavio da će postati roditelji. 21. oktobra 2014. dobili su sina, kome su dali ime Stefan.Dana 2. septembra 2017. dobili su kćerku Taru.

Često na duhovit način imitira druge tenisere, od kojih su mnogi njegovi prijatelji.Prvi put ih je javno imitirao na lakšem treningu tokom Roland Garrosa 2007 (snimci ovih imitacija, za koje Đoković tada nije znao da postoje, ubrzo su objavljeni na televiziji), a prve javne imitacije izveo je nakon pobjede nad Moyom na US Openu, kad je imitirao Nadala i Šarapovu.

Veliki je navijač Crvene zvezde, AC Milana i Benfike.

bosniaksinfo