NOBILO O POVLAČENJU IZ SLUČAJA DRAGIČEVIĆ: IDEJE OCA O TOME KAKO JE STRADAO NJEGOV SIN I ONO ŠTO SAM UTVRDIO NISU SE POKLAPALE

Advokat Anto Nobilo, koji je napustio međunarodni tim za utvrđivanje okolnosti o stradanju Davida Dragičevića, izjavio je da se “ideja oca o tome što se desilo” i ono što je on utvrdio nije poklapalo i da je to bio razlog za prekid saradnje.

– S druge strane, uz taj istražni postupak koji se vodi, stvorio se jedan pokret ‘Pravda za Davida’ koji je sve više poprimao politička obilježja, gdje su se organizovala javna prozivanja različitih političkih funkcionera, /Milorada/ Dodika, ministra policije… Tu se baratalo lažnim činjenicama – pojasnio je Nobilo.

Kada je vidio da se otac neće distancirati od tog pokreta, nego da prihvata te lažne činjenice koje se vrte na tim njihovim uličnim manifestacijama, kaže Nobilo, onda je bilo vrijeme da se on povuče.

– Izazvalo je potres, ali mislim da će tužilaštvo u nekom razumnom roku, oni su vrlo blizu, završiti taj slučaj, otkriti ubice i optužiti. Onda će biti sve jasno – rekao je Nobilo za N1.

(Hayat/Foto: RAS Srbija)