NEVJEROVATNA PRIČA DJEČAKA KOJI SE IZGUBIO U LEDENOJ ŠUMI: SVI SU MISLILI DA NIJE ŽIV, DANI SU PROLAZILI, A ONDA SU ČULI PLAČ

Casey Hathaway, trogodišnji dječak, koji je preživio dvije noći sam u ledenoj šumi, rekao je da ga je u šumi čuvao medvjed.
Spasioci su pronašli malog Caseya u žbunju u okrugu Kraven, u američkoj državi Severnoj Karolini, blizu mjesta gdje je nestao iz kuće svoje bake, gdje se igrao sa dvoje djece.

Tražile su ga stotine ljudi, dronovi i helikopter, ali uzalud. Svi su strahovali od najgoreg i da nije živ jer je temperatura pala, pljuštala je kiša i duvao jak vetar, zbog čega je potraga i obustavljena. Srećom, dva dana kasnije Caseya je policija pronašla poslije dojave žene koja je šetala psa da je čula u šumi dijete kako plače i doziva majku.

Šerif okruga Kraven rekao je da je dječak, kada su ga pronašli, bio mokar, prehlađen i zapleten u žbunje. Spasiocima je rekao da želi malo vode i svoju mamu, prenosi Kurir.

– Nije mnogo govorio dok mu nije došla sestrica, što ga je obradovalo. Bilo je baš dirljivo. Nije rekao kako je preživio, ali je rekao da je bio sa prijateljem medvjedom – dodao je šerif na konferenciji za medije. Naglasio je da, zasad, nema dokaza koji bi upućivali na otmicu.

Dječakove riječi je ponovila i njegova tetka Briana Hathaway, koja je na Facebooku napisala:

– Casey je zdrav, smije se i priča. Rekao je da se družio sa medvjedom dva dana. Bog mu je poslao prijatelja da ga čuva. Bog je dobar Bog. Čuda se dešavaju!

Sjeverna Karolina obiluje crnim medvjedima, koji obično nisu agresivni prema ljudima, iako je nejasno da li je onaj koji se sprijateljio sa Caseyem bio stvaran ili proizvod njegove mašte. Na stranici za prikupljanje sredstava, koju je porodica dječaka napravila nakon što su dobročinitelji pitali kako da doniraju novac, također se pominju dječakove tvdnje.

(Hayat/Foto: Facebook)

hayat