NEIZBRISIVA TUGA: DŽENAZA TRAGIČNO NASTRADALOM POLICAJCU ADISU U PONEDJELJAK

Građane Bosne i Hercegovine jučer je probudila tužna vijest o gnusnom ubistvu policajca Adisa Šehovića kojeg su upucali automafijaši u sarajevskom naselju Alipašino Polje. Nekoliko sati poslije, uslijed teških povreda preminuo je i njegov kolega Davor Vujinović koji je ranjen u istoj pucnjavi.

Dženaza Adisu Šehoviću će se obaviti u ponedjeljak u 14 sati i 30 minuta na groblju u Buća Potoku.

Iza policajca Šehovića su ostali supruga Hasena, sin Ramiz, majka Osmana i brat Alen.

– Uvijek je prvi trčao tamo gdje je bio problem, bez obzira na opasnost. Ja sam mu kao brat govorio da ne trči toliko i da se čuva, jer je suviše opasno, a on mi je uvijek odgovarao da mora, jer šta bi bilo kad bi svi policajci okretali glavu od problema i kakav bi tek tada haos bio. To je bio on, hrabar i predan – kazao je Alen.

– Najbolja kazna bila bi da ih dovedu meni da ih ja kaznim i znam kako bih to uradio – naveo je Alen.

Sahrana Vujinovića održaće se na sarajevskom groblju Sveti Josip u 12.15

Dvojica tragično stradalih policajaca kružili su Alipašinim Poljem od 23 sata navečer jer su dobili dojavu da se razbojnici, koji su prethodno na području Općine Centar pokušali otuđiti vozilo, kriju kod crkve u ovom naselju.

Ugledavši krađu Golfa, Šehović i Vujinović nisu uspjeli ni izaći iz policijskog vozila, a automafijaši su zapucali na njih iz automatske puške.

Vujinović je pokušao zaustaviti napadače nakon što su mu upucali kolegu, ali su i njega brzo ranili i pao je. Nakon pucnjave automafijaši su uspjeli pobjeći, a za njima se još traga.

Stanari ulica Bosanska i Geteova u sarajevskom naselju Alipašino Polje proveli su besanu noć svjedočeći vatrenom obračunu. Na mjestu ubistva našao se i Šehovićev brat. Plakao je i pokušavao izvući Šehovića iz vozila, pričali su nam jutros mještani Alipašinog Polja.

– Oko pola četiri ujutro čuo se pucanj, a potom rafalna paljba kao da pucaju petarde. Potom je počela galama i neko je viknuo ‘ubiše policajca’. Ubrzo su se čule sirene, policije je bilo svuda. Od tada je sve blokirano – kazala je stanarka koja živi u zgradi kod koje se odvila drama.

Ranjeni Vujinovuić prevezen je na Klinički centar Univerziteta u Sarajevu gdje su se ljekari borili za njegov život. Nažalost, uslijed teških povreda glave i nakon operacije, Vujinović je podlegao.

Građani zapalili svijeće

Građani širom Bosne i Hercegovine, ali i regije, šokirani stravičnim slučajem koji se desio u Sarajevu, izrazili su saučešće porodicama ubijenih policajaca te pozvali nadležne da ulože sve napore u pronalazak i kažnjavanje počinilaca.

U tišini i s velikom tugom, nekoliko stotina Sarajlija i Sarajki, prijatelja, poznanika i sugrađana Adisa Šehovića i Davora Vujinovića, sinoć su zapalili svijeće za stradale policajce na mjestu gnusnog zločina.

U Federaciji u ponedjeljak Dan žalosti

Vlada Federacije BiH je na današnjoj hitnoj telefonskoj sjednici proglasila 29. oktobar Danom žalosti u Federaciji Bosne Hercegovine, povodom ubistva policajaca Adisa Šehovića i Davora Vujinovića.

(Hayat/Foto: Crna hronika)