Nakon godinu i po borbe malena Dalal se vraća u Bihać kao pobjednik

Dalal Omerović, poznata kao Lavica, nakon godinu i šest mjeseci borbe iz koje je izašla kao pobjednik, konačno se vraća u svoj rodni Bihać.

 

Malene okice i nasmijano lice ujedinile su ljude iz cijele BiH i dijaspore u namjerni da joj pomognu od trenutka kada su njeni roditelji 2017. godine saznali da ima leukemiju. Liječenje su počeli na Pedijatrijskoj klinici u Sarajevu, a nastavili u Njemačkoj gdje joj je urađena transplantacija.

Dalal je zadržala široki osmijeh i dječiju razigranost uprkos tome što je imala devet ciklusa kemoterapije, 10 lumbalnih i koštanih punkcija, a krv joj je vađena mnogo puta. Nikada nije klonula duhom.

“Svi zajedno, uz Božiju pomoć, izborili smo ono najbolje, da ove okice žive, da nam svakodnevno daju snagu i da nam pokažu da je sve moguće, samo ne smijemo odustati. Nikada. Draga armijo, dobri ljudi, Dalal sa svojim roditeljima se vraća kao pobjednik u svoj Bihać na najljepšoj Uni. Transplantacija je uspjela, ali njena bitka se nastavlja i ona se ne predaje, iako tek dvije godine poslije transplantacije se može potvrditi izlječenje. Ako ikada budete htjeli odustati od bilo čega, sjetite ovih očiju, osmijeha i ove snage koju ste mogli vidjeti kroz protekli period u borbi naše Lavice”, kazali su u Facebook grupi “Za Dalal”, prenosi Klix.

Portal Svjetlo Dunjaluka