MUČI ME SITUACIJA U KUĆI, NEKAKO SE SVE GURALO, SAD JE DOŠLO DO KRAJNJE TAČKE

Pitanje: Es selamu alejkum ! Poštovani i uvaženi gospodine , imam 19. godina , i muči me situacija u kući. Naime ,moji roditelji nikada nisu imali skladan brak, ali je se to ‘guralo tako eto’ kako se moglo , sada smo došli do krajnje tačke dalje nema, KRAJ! Sve bih ja to podnijela , da ne sumnjam da nam je bačeno nešto.

U naselju smo jedni od bogatijih porodica, i ove nesnosne svađe su počele u februaru kada mi su mi roditelji kupili auto ,tačnije 2-3 dana poslije toga su počele svađe.Imam i polubrata ,koji se okrenuo protiv moje majke! Ja sam počela da učim Kur’an(učim prvi put,ali mi se dešavaju situacije ,kao da sam to već čitala a nisam) ,brat klanja, otac se riješio alkohola,ali nam nešto ne da naprijed ?
Kako da saznam o čemu se radi i da li je bačeno ,a da ne odem kod sihirbaza koji bi ‘liječio’ nedozvoljenim stvarima?I kako da ostanem u pameti jer ja zaista, ne mogu više?! Nadam se Vašem odgovoru , Allah Vas nagradio .

Odgovor: Ve alejkumus selam ve rahmetullah… Moguće je da je nešto bačeno, kako rekoste, ali i ne mora da znači, tim prije jer dosta muslimana sve svoje probleme vidi u sihru i povezanosti sa istim. Stvari se u brakovima i našim domovima moraju suštinski mijenjati, a ne samo tako da neko dođe i prouči rukju i problemi nestaju kao magičnim štapićem odneseni.

Magičnog štapiča u islamu nema, niti ga ima na ovom svijetu, a mnogi propusti u našem odnosu prema Allahu moraju se platiti, pa možda i svađama, nemirom…a sve je to opet iskušenje od našeg Gospodara i čišćenje na ovom svijetu. Zato se istinski posvetite ibadetu, i dalje učite Kur’an, ne izostavljajte namaz, upućujte dovu Allahu Uzvišenom…i stvari će se vremenom mijenjati na bolje, ako to Gospodar svih svjetova hoće. Kada promijenimo i poboljšamo naš odnos prema Allahu, i stvari oko nas će se mijenjati u našu korist, a Allah je svemu svjedok.. Želim vam svaki hajr, es selamu alejkum.

Za www.islam-iman.com – Odgovorio: Sanin Musa, prof.

Budi prvi i podijeli ovo sa prijateljima!