MONSTRUOZNO: DJECA OBJESILA U ŠKOLSKOM DVORIŠTU BOLESNU DRUGARICU (10)

Stravično vršnjačko nasilje potreslo je Australiju jer je grupa djece objesila svoju školsku drugaricu Amber Yoon (10), koja ima urođenu tešku srčanu manu, o drvo u školskom dvorištu.

Ovaj jezivi slučaj dogodio se u petak u katoličkoj osnovnoj školi “Kraljica apostola” u australijskom gradu Pertu. Riječ je o školi koja se hvali “vaspitnom, sadržajnom i bezbijednom sredinom” i ima za moto “ljubav, zajedništvo i mir”.

Nesretna djevojčica je već bila u ropcu kad ju je spazio jedan učitelj, pritrčao, prerezao vijaču o kojoj je visila i spasao je u posljednji čas.

Amberina majka, Belinda Yoon, ispričala je medijima da je vršnjačko nasilje nad njenom kćerkom moglo da bude kobno i zato što njena kćerkica ima urođenu tešku srčanu manu – rupu u srcu, zbog koje je nebrojeno puta bila u bolnici, prenosi Blic.

– Amber je mnogo toga preturila preko glave, pretrpjela toliko bola i užasnih situacija, koje mnoga djeca, Bogu hvala, nikada neće doživjeti – kaže Belinda i dodaje da su njenu kćerku djeca i ranije maltretirala.
Poslije ovog vješanja, malena će morati kod psihijatra jer pati od teške anksioznosti. Škola se još nije oglasila, ali australijski mediji javljaju da nijedno dijete nije ispitano, a kamoli kažnjeno zbog ovog stravičnog napada.

(Hayat/Foto:Facebook)