KO DONOSI RUŽNE A KO LIJEPE SNOVE, DA LI IH ISPRIČATI, KAKO SE RIJEŠITI RUŽNIH SNOVA?

Bismillahir-rahmanir-rahim

-Ko donosi lijepe snove?
-Ko donosi ruzne, ili strasne snove?
-Kako se rjesiti ruznih snova?
-Dali ispricati svoj ruzan san ili postupiti drugacije?

Lijepe snove donose meleki. Naime poslije naseg Poslanika, nece biti objavljivane redosne vijesti osim u jednom slucaju. Kad iskreni vjernik sanja lijep san. Bude u snu obavjesnten lijepom vijescu. Znaci kad sanja neku vijest lijepu za sebe ili svog brata/sestru. Desava se cesto da sestra sestri kaze: “Sanjala sam da si trudna, i da nosis sine te da mu je ime Jahja”. Ovo se desilo u mom komsiluku puno puta kod dosta sestara. Sestra kojoj je isprican san, jos i sama nezna u kojem je stanju. Znaci dobije vijest o svom stanju od drugih koji s uje u snu vidjeli.

Moze se desti da osoba dobije obavjest smrti. Inace ovakve osobe nekazuju svog sna osim samo jednoj. Ovo je slucaj s jednim bosanskim borcem, koji je znao da ce umrijeti tog dana. Pisao je dnevnik o svom zivotu, a tog dana je napisao da je kraj tom dnevniku. Rekao je sestro samo svojoj. Znao je da ce poginuti u bitci i da ce ga ubiti njegov izdajnik. I stvarno se to i desilo. Ubijen je sa ledja od svog izdajnika. Na sami zavrsetak rata. NEko ce pitat: “zar je to radosna vijest- smrt? Jeste onima koji su sehidi i koji su obradovani dzennetom, te koji vide svoje hurije koje ih cekaju.

Snovi u kojima se uci kur`an, uci ezan i ls. stvari su od meleka i lijepo ih je ispricati.
-Ruzne snove donose dzinni sejtani. Ovakve osobe budu poracene dzinnima ili sihrom. PRvo da sad pojasnimo razliku izmedju samog prilaska dzinna i sihra.

Desava se da dzin prilazi covjeku sam od sebe s namjerom da muci covjeka i da ga odvrati od nekih ibadeta. MEdjutim postoje dzinni koji su poslani odredjenoj osobi putem proletog covjeka (vracara). U ovom slucaju rijec je o sihru.

Kako prepoznati dzinske snove bilo da je putem samog dzina ili sihra?

Navescu par primjera sta covjek sve sanjava:

-Covjek leti ili pada ili se uzdize ili se okrece sam oko sebe tolikom brzinom da mu daha nestaje i da osjeti kako ce srce stati. Ono sto je zanimljivo, jeste da ovakva osoba spava na prsima. Svi koji osjete tjeskobu u prsima tokom sna pa se probude, nacice se kako leze na prsima i mozda jos okrenute glave u jastuk.

-Tjera te zvijer, macka, pas, zmija, ili neko koga nevidis. Ti bjezic i hoces povikati , ali nemozes. Otvaras i zatvaras usta, bez ispustanja glasa. Ili pak nemozes pobjeci, osjetis kao da ti neko drzi noge. U silnom strahu covjek se probudi. Srce kuca ubrzano, a covjek dise ubrzano. Neke osobe skoce naglo iz sna i vriste (ovo je nazalost cest slucaj u bosni).

– Prilazi ti osoba trazeci intimni odnos. Sejhovi koji lijece kur`anom kazu da ako se desi intimni odnos u snu, tad je dzin sigurno usao u istu osobu te je obavio odnos s dzinnom.

-Osoba sanjava kako joj ispadaju zubi, tece krv i drugi grozni i odvratni snovi.

Sve osobe u ovakvom stanju su opsjednute dzinnima.

Nisu sve osobe sposobne da se same lijece. Kao pokusaj preporucujem slusanje kazete “Lijecenje Kur`anom”. Prvi put slusati kazetu u prisustvu drugih osoba, ako osjetite slabine, vrtoglavicu, nepreporucuje se dalje slusanje kastete. Ako pak normalno podnosite bez ikakvih promjena, kasetu je preporucljivo slusati dnevno po tri puta.

-Medjutim, postoji mogucnost da se osoba sama lijeci sto je najpreporucljivije.
Vise o ovoj temi imate u knjizi “Ostri mac, protiv zlih sihirbaza”. A takodjer na netu mozete naci stranicu- Lijecenje Kr`anom.
U knjizi je sve opisano . Kakve vrste sihra, koji su simptomi, na koji nacin lijeciti odredjenu vrastu sihra i sl.

-Lijecenje od ovakve situacije traje najvise dvije sedmice. A moze biti i jedan dan, par minuta i sl. Zvaisi koliko je covjek opsjednut.

-Osoba koja se odluci na lijesenje, kod nje ce se pokazivati simprtomi sihra na jasniji nacin, ali nista strasno. To samo dzinni daju sve od sebe da uplase covjeka pa da prestane s ucenjem.

-Ako je osoba npr. opsjednuta sihrom mreznje prema odredjenoj osobi, u pocetku lijecenja ce biti jos vise odbojnosti. Ako ima problema sa snovima, prvih dan dva ce sanjati jos gore snove koje nika d nije sanjao prije. Ovo su samo dzinski pokusaji. Ako doticna osoba dalje bude uporna u ucenju, dzinu nista ne preostaje nego otici.

-Necete imati kontakte i razgovore s dinnima. Ovo je samo postepeno odbijanje dzina sto je najbolje i najpreporucljivije.

-Ko je slabog imana i ima vece probleme s dzinnima, nek nepokusava sam da se lijeci. Ovo se odnosi na osobe koje dzinni dozivaju. Ovo se desava s onima sto nose zapis za vrat.

Napomene:

Zapisi, hamajlije, salijevanje strave…sve je ovo samo vece vracanje.
Kako prepoznati sihirbaze? Oni kad im dodjes, tebe obavjestavaju o tvojim problemima, s tim da ti tog “hodzu” i neznas. U “lijecenju” se potpomaze bolesnikovom kosom, odjecom, necistocom itd. Dok uci Kur`an, obavezno mora nesto i da mumlja. Te dok uci suru Felek (ako je uci), neuci je ispravno. Neki su je cak okretali naopako pa citali od zadnjeg slova do prvog. Te su preporucivali i bolesnicima da uce naopako.

A Allah s.w.t.a. najbolje zna.