KISELJAK: FOJNIČANIN KAŽNJEN SA 300 MARAKA JER JE ZA SPOMENIK HVO-A I HRVATSKU ZASTAVU REKAO DA SU “AGRESORSKI I ZLOČINAČKI”

Općinski sud u Kiseljaku kaznio je sa 300 maraka Nedžada Imamovića iz Fojnice jer je prošle godine objavio video snimak u kojem je rekao da su spomenik borcima HVO-a i hrvatska zastava “agresorski i zločinački” simbol.
Prema presudi, Nedžad Imamović je “neutvrđenoga dana u ljetnom razdoblju 2017. godine u neposrednoj blizini Franjevačkog samostana u Fojnici narušio javni red i mir tako što je na javnom mjestu govorom i verbalnim iskazima vrijeđao i omalovažavao nacionalne osjećaje građana, pripadnika hrvatske nacionalnosti, pored spomenika hrvatskim braniteljima i zastave hrvatskog naroda u neposrednoj blizini Franjevačkog samostana u Fojnici”, prenosi Večernji list.

Sud u Kiseljaku je pogrešno predstavio činjenice o spomeniku HVO-a i hrvatskoj zastavi jer se radi o spomeniku pripdnicima HVO-a koji su poginuli boreći se protiv Bošnjaka Fojnice i okolnih mjesta. Čovjek je rekao istinu.