KIŠA, SUSNJEŽICA I SNIJEG: U NAREDNIM DANIMA OBILNE PADAVINE

U Bosni i Hercegovini sutra će biti oblačno vrijeme uglavnom s kišom.  U ranim jutarnjim satima snijeg ili susnježica mogu padati na području Krajine. 

Obilnije padavine bit će na području Hercegovine i jugozapada Bosne gdje se prognozira između 40 i 80 litara kiše po metru kvadratnom. U Hercegovini lokalno i do 100 litara.

Vjetar većinom jugoistočnog smjera. Na cijelom sjeveru zemlje vjetar sjevernog i sjeverozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka u Bosni između 1 i 5, a u Hercegovini od 7 do 12 stepeni. Najviša dnevna uglavnom između 6 i 12, na jugu zemlje od 12 do 17 stepeni. U Krajini se najviša dnevna prognozira između 2 i 5 stepeni.

U Sarajevu danas će biti oblačno s kišom. Najniža jutarnja temperatura zraka oko 3, a najviša dnevna oko 9 stepeni.

Oblačno s kišom bit će i u srijedu. Od poslijepodnevnih sati prestanak padavina. U Bosni su padavine slabe. U Hercegovini može pasti između 10 i 30 litara kiše po metru kvadratnom. Vjetar slab sjevernog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka u Bosni između 2 i 5°C, a u Hercegovini od 6 do 11°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 4 i 8°C, na jugu zemlje od 11 do 15°C.

četvrtak u većem dijelu Bosne se prognozira oblačno vrijeme. Smanjenje oblačnosti od sredine dana se očekuje u Hercegovini i jugozapadu Bosne. Vjetar slab sjevernog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 2 i 5°C, na jugu zemlje od 6 do 10°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 5 i 9°C, na jugu zemlje od 11 do 15°C.

petak u većem dijelu Bosne se prognozira pretežno oblačno vrijeme. U Hercegovini i jugozapadu Bosne umjerena naoblaka. Vjetar slab sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 1 i 4°C, na jugu zemlje od 4 do 8°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 5 i 9°C, na jugu zemlje od 12 do 15°C.

(Hayat/Foto: Ilustracija)