KENAN IZ NOVOG PAZARA: SPASIO OCA I SINA (7) SIGURNE SMRTI U JEZERU KOD HANOVERA!

Mladi Kenan Kuč (28) ovih dana tema je broj 1 u njemačkim medijima koji ga slave kao heroja pošto je prije tri dana od sigurne smrti spasio dva života – oca i njegovog sinčića (7), koji su se zamalo utopili u Srebrnom jezeru (Silbersee) kod Hanovera.

O njemu je izvještavala njemačka TV RTL, a pisao je i tamošnji najtiražniji tabloid Bild dok novopazarski mediji preciziraju da je riječ o momku s naših prostora – Sandžakliji. Tako prenose da je Kenan, dok je sjedio i uživao u prirodi sa svojim društvom, začuo vrisak koji dolazi iz jezera. Kenan je nerazmišljajući ni trena skinuo majicu i skočio u jezero. Dječak je već bio pri dnu, a njegov otac plutao po površini…

“Zaronio sam u vodu i išao ka dnu nekih dva minuta. Našao sam ga ali nisam mogao da ga izvučem. Tri puta sam se vraćao, udahnuo vazduha i opet ka dnu. Nakon deset minuta borbe, uspio sam da ga izvučem na plažu. Ljudi su prilazili i sve snimali telefonom, a pomoći ni od koga… … Tu sam mu i pružio prvu pomoć, okrenuvši ga na bok i uz vještačko disanje, sve dok nije došla hitna, nakon par minuta. A onda je uslijedila borba sa ocem. Spasio sam i njega”, izjavio je Kenan za njemački RTL ne krijući iznenađenje i ogorčenost što su ostali stajali i umjesto da mu pomognu samo snimali mobilnima njegove nadljudske napore da spasi dva života, od toga jedan dječji. Kenane, svaka čast!

(SB / Kurir.rs)