Kako pomoći dječaku kojeg guše džinni

Pitanje: Kako pomoći dječaku kojeg guši, a kasnije i udara, lomi, kada klanja upada na sunetu u akšamu, smeta mu Kur’an u blizini, neda da mu se uči???

Odgovor: Bismillah zahvala pripada samo Plemenitom Allahu Gospodaru svih svjetova. Neka je salavat i selam na posljednjeg Allahovog Miljenika i Poslanika Muhammeda alejhisselatu we sselam, na njegovu časnu porodicu i sve ashabe do Sudnjeg dana.

Ono što bih vam ja preporučio jeste to da mu od vode na koju su naučeni ajeti uništenja sihra, oslabljivanja i spaljivanja džinna pravite sok, da se kupa tom vodom stim što će te tu vodu nakon kupanja prosuti negdje na čisto mijesto (livada, vrt, cvijetnjak i opet povesti računa da zemlja nije pođubrena radi same nečistoće) gdje ljudi ne hodaju.

Dalje, neka svoje tijelo (sve osim intimnih dijelova ) maže naučenim maslinovim uljem 2 puta dnevno kada ustane iz kreveta I kada liježe navečer u krevet, a posebno mijesta gdje su izraženi problem i vise puta dnevno. Korištenje naučenog meda 3-5 puta dnevno po jednu kašiku ovisno o uzrastu. Ukolik je dječak manjeg uzrasta 3x po jednu kašičiću meda tokom dana, a ako je u pitanju stariji uzrast nema smetnje ako Bog da koristiti kao što sam već napisao 3-5 puta dnevno po jednu kašiku (supena).

Lijepim pristupom i govorom ukazivati, ali ne dosađivati da se nebi izazvao još veći kontra efekat govoriti kako uz Allahovu pomoć može biti samo bolje, a ako Bog da nikako gore, a najbolje bi bilo dovesti osobu koja ispravnom metodom liječi Kur’anom, jer on uz Allahovu pomoć zna kako prići osobi, a Allah najbolje zna.

Za www.islam’iman.com – Odgovorio: Mirza Semić

Budi prvi i podijeli ovo sa prijateljima!

Leave a Reply

Your email address will not be published.