KAD NAM SE VRAĆA SUNCE: OBJAVLJENA PROGNOZA ZA NAREDNA ČETIRI DANA

Jutros je u Bosni i Hercegovini pretežno oblačno vrijeme. Ponegdje u Bosni pada slaba kiša.

Temperature zraka u 7 sati (°C): Bjelašnica 7; Bihać, Sokolac 11; Ivan Sedlo, Sanski Most 12; Banja Luka, Bugojno, Jajce, Zenica 13; Bijeljina, Tuzla, Zvornik 14; Brčko, Doboj, Livno, Sarajevo 15; Gradačac, Mostar, Široki Brijeg 16; Grude, Srebrenica, Stolac, Trebinje 17; Neum 20.

Bioprognoza: Uz nestabilno, povremeno tmurno vrijeme, mada bez izrazitih temperaturnih oscilacija, kod osjetljivih osoba moguće su nešto jače tegobe, ponajviše u vidu glavobolje, nervoze i dekoncentracije. Pri tome će se opšta slika postepeno poboljšavati, a negativni uticaj vremenskih prilika će, u cijeloj zemlji, oslabiti u drugom dijelu dana.

Danas će u našoj zemlji preovladavati pretežno oblačno vrijeme, povremeno sa slabom kišom. Padavina uglavnom u Krajini, zapadnoj, jugozapadnoj i centralnom Bosni. Na sjeveru i zapadu Hercegovini slaba kiša je moguća prije podne. Vjetar slab do umjeren južni i jugoistočni. Dnevne temperature od 16 do 22 °C. U Sarajevu pretežno oblačno vrijeme. Dnevna temperatura oko 19 °C.

U subotu pretežno oblačno vrijeme. Tokom poslijepodneva na istoku, sjeveroistoku Bosne i u Hercegovini očekuje se djelimično razvedravanje. Prije podne ponegdje u Bosni je moguća slaba rosulja. Vjetar u Bosni slab promjenljivog smjera, a u Hercegovini slaba bura. Jutarnje temperature od 11 do 16, na jugu do 18, a dnevne od 17 do 23, na jugu do 25 °C.

U nedjelju u Bosni pretežno oblačno vrijeme, uz postepeno smanjenje oblačnosti u centralnim, istočnim i zapadnim područjima. U Hercegovini uglavnom sunčano uz umjerenu naoblaku. Jutarnje temperature od 7 do 12, na jugu od 14 do 18, a dnevne od 16 do 22, na jugu do 25 °C.

U ponedjeljak pretežno oblačno vrijeme. Poslije podne slaba kiša je moguća u Hercegovni, zapadnim, jugozapadnim i centralnim područjima Bosne. Jutarnje temperature od 8 do 13, na jugu od 14 do 17, a dnevne od 14 do 20 °C.

U utorak u većem dijelu naše zemlje pretežno sunčano vrijeme. Prije podne u Bosni po kotlinama i uz riječne tokove može biti magle i niske naoblake. Jutarnje temperature od 7 do 12, na jugu do 16, a dnevne od 15 do 21, na jugu do 23 °C, javlja Federalni hidrometeorološki zavod.

radiosarajevo.ba