KAD JE GINEKOLOG VIDIO OVAJ DETALJ NA ULTRAZVUKU, REKAO MI JE DA ABORTIRAM ŠTO PRIJE: ODLUČILA SAM DA GA NE POSLUŠAM, I NA POROĐAJU DOŽIVJELA NAJVEĆE IZNENAĐENJE

Ljekar je pogledao snimak sa ultrazvuka i rekao mi da što prije abortiram. Da sam ga poslušala, napravila bih najveću grešku života, istakla je Jordan Squires za britanski “Mirror”, čiju priču u cjelosti prenosimo.

Britanka Jordan Squires (22) doživjela je potpuni šok u 12. nedjelji trudnoće kada joj je ginekolog nakon urađenog ultrazvuka pokazao detalj na bebi koji, kako joj je objasnio, ukazuje na to da beba zasigurno ima Daunov sindrom i posavjetovao joj da “što prije okonča trudnoću”.

– Ginekolog mi je rekao da što prije abortiram. Uopšte mi nije dao bilo kakvu drugu opciju, samo je prokomentarisao da “zakažem abortus što prije”. Kako mi je objasnio, budući da beba ima veliku količinu tečnosti u potiljku, sigurno će se roditi sa Daunovim sindromom – prepričava majka.

Ipak, kako kaže, popričala je sa svojim partnerom Jonathanom (30) i kako su već imali jedan pobačaj, odlučili su da ne prekidaju trudnoću.

Odbijala je, kaže, da ide na dalje testove i preglede i mirno je čekala termin za porođaj. Na svijet je njihov sin Jay došao carskim rezom i bio je potpuno zdrav! Ovog februara napunit će dvije godine i razvija se potpuno normalno, kao i svako drugo dijete.

– Ne znam da li je to majčinski instinkt ili nešto drugo, ali znala sam da moram da nastavim trudnoću. A majkama želim da poručim da uvijek traže mišljenje drugog ljekara, naročito u ovako teškim i osjetljivim situacijama – poručuje ona.

(Hayat/Foto:Mercury Press & Media)