JOŠ DANAS I SUTRA UŽIVAJTE U SUNCU: HOĆEMO LI ZA VIKEND KRATKE RUKAVE ZAMIJENITI JAKNAMA?

Danas će, prema prognozi Federalnog Hidrometeorološkog zavoda, u Bosni i Hercegovini preovaldavati malo do umjereno oblačno i sunčano vrijeme. Nešto više oblaka očekuje se na krajnjem jugu. Po kotlinama i uz riječne tokove moguća je i magla ili niska oblačnost.

Vjetar u Bosni slab do umjeren istočnog i sjeveroistočnog smjera, a u Hercegovini na momente i pojačan. Jutarnja temperatura zraka uglavnom između 3 i 8, na jugu zemlje od 10 do 14, a najviša dnevna temperatura zraka većinom između 17 i 22, na jugu zemlje od 22 do 26 stepeni.

U Sarajevu malo do umjereno oblačno i sunčano vrijeme. U jutarnjim satima moguća je i niska oblačnost. Jutarnja temperatura oko 5, a najviša dnevna oko 18 stepeni.

Sutra u jutarnjim satima postupno povećanje oblačnosti sa juga. Po kotlinama u Bosni sa maglom i niskim oblacima. Tokom dana oblačnije u Hercegovini, zapadu i jugozapadu Bosne gdje se očekuje i kiša. U većem dijelu Bosne povećanje oblačnosti u poslijepodnevnim satima. Vjetar slab, većinom južnog i jugoistočnog smjera. Na sjeveru zemlje vjetar istočnog i sjeveroistočnog smjera. Jutarnja temperatura zraka između 3 i 9, na jugu zemlje od 11 do 16, a najviša dnevna temperatura zraka većinom između 18 i 23, jugu zemlje do 26 stepeni.

Prvi dan vikenda u Bosni i Hercegovini pretežno oblačno vrijeme. Kiša se očekuje uglavnom u Hercegovini, a uz kišu moguća je i grmljavina. U Bosni slabije padavine. Vjetar slab južnog i jugoistočnog smjera. Jutarnja temperatura zraka uglavnom između 9 i 14, na jugu zemlje i do 17, a najviša dnevna temperatura zraka većinom između 16 i 22, na sjeveroistoku Bosne od 21 do 25 stepeni.

U nedjelju u našoj zemlji pretežno oblačno vrijeme. U jutarnjim satima kiša se očekuje u Hercegovni i sjeverozapadnim područjima. Tokom dana, padavine se očekuju i u ostalim djelovima. Jutarnja temperatura zraka uglavnom između 9 i 14, na jugu zemlje i do 17, a najviša dnevna temperatura zraka većinom između 16 i 22, na sjeveroistoku Bosne od 21 do 25 stepeni, saopćeno je iz Federalnog Hidrometeorološkog zavoda.

Set featured image

(Hayat/Foto: Ilustracija)