IZGUBLJENOG TROGODIŠNJAKA U MINHENU PRONAŠAO I VRATIO PORODICI HARIS IZ BIH

Pravi šok doživjela je u subotu Diana D. iz minhenskog kvarta Obersendling. Dok je u dvorištu skupljala lišće s 3-godišnjim sinom Maxijem, samo trenutak nepažnje bio je dovoljan za užasnu spoznaju.

– Maxi je odjednom nestao bez traga – rekla je 37-godišnja majka i odmah krenula u potragu.

Diana nije znala da je mali Maxi pronašao anđela čuvara 100-tinjak metara dalje. Haris Softić, porijeklom iz BiH koji radi u DHL-u, otkrio je uplakanog dječaka u blizini njegovog doma u Ulici Aidenbach.

– Upoznao sam dječaka jer često isporučujem pakete u njegovoj zgradi – rekao je Softić, koji dnevno dostavlja 100-tinjak pošiljki.

Međutim, Maxi nije znao adresu nego je Harisu rekao da stanuje u vrtiću! Srećom, znao je reći svoje ime, dovoljno da Haris Softić uzme dječaka za ruku i pozove policiju, prenosi Radiosarajevo.

– Kako je majka već prijavila nestanak djeteta, u službi za hitne slučajeve mogli su reći adresu nakon kratke pretrage – objasnila je Anna Heschl iz ureda za štampu policije u Minhenu.

Samo 20-ak minuta nakon nestanka djeteta kurir DHL-a je vratio dječaka u njegov dom. Mama Diana D. dobila je najvredniji poklon DHL-a zahvaljujući Harisu Softiću.

(Hayat/Foto: Bilde.de)