IZETBEGOVIĆ OBEĆAO MILION RADNIH MJESTA

Stranka Demokratske Akcije pred više hiljada članova i simpatizera održala je skup u sportskoj dvorani u USRC Mithad Hujdur Hujka u Mostaru.

Najavljena je izborna pobjeda, te zarctani ambiciozni ciljevi u narednom periodu.

Osim nosilaca lista iz Hercegovine skupu se obratio i predsjednik SDA, Bakir Izetbegović.

Izetbegović je na početku rekao da se nada da kad naredni put budu imali predizborni skup u Mostaru, da će se iz Sarajeva dolaziti za sat vremena, jer će biti probijen tunel i izgrađen autoput.

On je prokomentarisao podatak da BiH ima 127 političkih partija i rekao “da ima 126 stranaka, te jedna koja nije politička, već liderska – SDA”.

“Ostale uvijek misle na izbore, a liderska na budućnost”, rekao je Izetbegović i rekao da očekuje 350.000 glasova na predstojećim izborima.

“Sad vam kažem moji dragi Hercegovci, tražimo 350 hiljada glasova i garantujemo vam da ćemo zaustaviti ove što prijete podjelama, novim entitetima, da ćemo povući BiH kao što dosad niste vidjeli, na njenom evropskom i NATO putu, da ćemo popravljati svake godine između pet i deset posto životni standard, da ćemo u roku od par godina proizvesti novih sto hiljada radnih mjesta, a da će ova zemlja do 2026. imati milion zaposlenih u realnom sektoru i da će pad nezposlenosti biti takav da ćemo biti najbolji u regionu. To vam obećavam, ali tražim da ojačate taj motor”, rekao je Izetbegović.

(Klix.ba)